Sjokoladedrøm for veganere
En deilig og saftig sjokoladekake uten melk, smør eller egg, som ble kalt en depresjonskake eller krigskake på 1930-tallet. Så hvorfor eddik i kaken? Svaret kommer her: Når natron og eddik kombineres og reagerer, dannes karbondioksid, som får den til å ekspandere.

Ingredienser
Sjokoladedrøm for veganere
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Metode
Hvetemel
/g
260.0 g
0%
Muscovadosukker, lyst
/g
225.0 g
0%
Kakao (av god kvalitet)
/g
40.0 g
0%
Natron
/g
8.0 g
0%
HVITVINSEDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/ss
1.0 ss
0%

Rapsolje
/ml
80.0 ml
0%
Vaniljesukker
/g
3.0 g
0%
Salt
/g
3.0 g
0%
Sjokoladetopping
Matfett, veganmargarin
/g
100.0 g
0%
Kakao (av god kvalitet)
/g
40.0 g
0%
Melis
/g
500.0 g
0%
Espresso
/ml
50.0 ml
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Metode
-
Hvetemel 260.0 g
-
Muscovadosukker, lyst 225.0 g
-
Kakao (av god kvalitet) 40.0 g
-
Natron 8.0 g
-
Rapsolje 80.0 ml
-
Vaniljesukker 3.0 g
-
Salt 3.0 g
Sjokoladetopping
-
Matfett, veganmargarin 100.0 g
-
Kakao (av god kvalitet) 40.0 g
-
Melis 500.0 g
-
Espresso 50.0 ml
Fremgangsmåte
-
Metode
- Bland sammen mel, sukker, kakao, salt, vaniljesukker og natron.
- Bland sammen hvitvinseddik, olje og vann separat i egen bolle.
- Bland vått og tørt til en jevn røre.
- Smør en kakeform og hell i røren.
- Stekes ved 175 grader i 28-30 minutter til pinnen er ren.
- La kaken avkjøles.
-
Sjokoladetopping
- Rør smeltet margarin med kakao. På lav hastighet: pisk sammen sjokoladeblanding med melis, espresso og vaniljeekstrakt. Øk hastigheten og pisk blandingen i 5 minutter til den er glatt og kremete.