Menu

Ingredienser

+

Metode

Sjokoladetopping

  • Matfett, veganmargarin 100.0 g
  • Kakao (av god kvalitet) 40.0 g
  • Melis 500.0 g
  • Espresso 50.0 ml

En deilig og saftig sjokoladekake uten melk, smør eller egg, som ble kalt en depresjonskake eller krigskake på 1930-tallet. Så hvorfor eddik i kaken? Svaret kommer her: Når natron og eddik kombineres og reagerer, dannes karbondioksid, som får den til å ekspandere.

...

Fremgangsmåte

  1. Metode

    • Bland sammen mel, sukker, kakao, salt, vaniljesukker og natron.
    • Bland sammen hvitvinseddik, olje og vann separat i egen bolle.
    • Bland vått og tørt til en jevn røre.
    • Smør en kakeform og hell i røren.
    • Stekes ved 175 grader i 28-30 minutter til pinnen er ren.
    • La kaken avkjøles.
  2. Sjokoladetopping

    • Rør smeltet margarin med kakao. På lav hastighet: pisk sammen sjokoladeblanding med melis, espresso og vaniljeekstrakt. Øk hastigheten og pisk blandingen i 5 minutter til den er glatt og kremete.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny