Salat stekt over åpen ild og krem av gruyère-ost
Har du testet å grille salaten? Det høres kanskje litt rart ut, men det er kjempegodt. Grønnsakene får en veldig fin røyksmak som passer veldig godt sammen med Gruyèrekremen.

Ingredienser
Salat stekt over åpen ild og krem av gruyère-ost
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Slik gjør du
Hvitkål, marinert i 1-2-3-buljong
/g
300.0 g
0%
Bimi-aspargesbrokkoli
/g
300.0 g
0%
Kinakål, lilla
/g
100.0 g
0%
Geitrams, stengler fra
/g
100.0 g
0%
Hellmann's Citrus Vinaigrette 1L
/g
30.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Salt
/g
5.0 g
0%
Rødløk
/g
100.0 g
0%
Kream av gruyère-ost
Rama Professional Piske 31% 8 X 1L
/g
200.0 g
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Skallet Fra En Halv Sitron
/
0.0
0%
Hvitløk, fedd i skiver
/g
0.0 g
0%
Persillestilker
/stk
2.0 stk
0%
Timian, fersk kvister
/stk
2.0 stk
0%
Ost, gruyère revet
/g
0.0 g
0%
Salt
/g
1.0 g
0%
Klargjøring av retten
Ost, gruyère
/kg
0.0 kg
0%
Pepperrot
/g
0.0 g
0%
Løkkarse
/
0.0
0%
Skogsyre
/
0.0
0%
Ramsløk
/
0.0
0%
Krydderkarse
/g
0.0 g
0%
Hornfioler
/
0.0
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Slik gjør du
-
Hvitkål, marinert i 1-2-3-buljong 300.0 g
-
Bimi-aspargesbrokkoli 300.0 g
-
Kinakål, lilla 100.0 g
-
Geitrams, stengler fra 100.0 g
-
Salt 5.0 g
-
Rødløk 100.0 g
Kream av gruyère-ost
-
Skallet Fra En Halv Sitron
-
Hvitløk, fedd i skiver
-
Persillestilker 2.0 stk
-
Timian, fersk kvister 2.0 stk
-
Ost, gruyère revet
-
Salt 1.0 g
Klargjøring av retten
-
Ost, gruyère
-
Pepperrot
-
Løkkarse
-
Skogsyre
-
Ramsløk
-
Krydderkarse
-
Hornfioler
Fremgangsmåte
-
Slik gjør du
- Skjær hvitkålen i veldig tynne strimler.
- Blansjer aspargesbrokkolien i godt saltet vann og la det avkjøles.
- Grill kålen i et nett direkte over glørne helt til den har fått godt med farge.
- Legg kålen i en skål, drypp over litt vinaigrette og et dryss med salt.
-
Kream av gruyère-ost
- Kok alle ingrediensene og sett kremen til side for å trekke i 20 minutter. Sil kremen. Varm opp kremen igjen.
- Legg gruyèren i en blender og kjør den på medium kraft mens du heller på den varme kremen i en tynn stråle. Blend til massen er glatt. Smak til med salt. Fyll kremen i en sprøytepose.
-
Klargjøring av retten
- Legg de grillede grønnsakene på en tallerken. Sprøyt kremen over tallerkenen. Riv litt gruyère og pepperrot over. Server retten med ville urter.