Pinnekjøtt med klassisk tilbehør
Pinnekjøtt – fåreribbe – lammeribbe, kjært barn har mange navn. Denne retten har sin opprinnelse på Vestlandet, men har bredd om seg utover i landet og har tatt plass som en av de mest spiste rettene til julemiddagen, eller som en middag i løpet av julehøytiden.

Ingredienser
Pinnekjøtt med klassisk tilbehør
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Pinnekjøtt
Potet
/kg
0.8 kg
0%
Pinnekjøtt
/kg
2.0 kg
0%
Knorr Grønnsaksbuljong lavsalt 625L
/g
32.0 g
0%
.png)
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Vann
/l
4.0 l
0%
Vossakorv
/g
350.0 g
0%
Kålrotstappe
Kålrot
/kg
1.0 kg
0%
Gulrot
/stk
3.0 stk
0%
Rama Professional Piske 31% 8 X 1L
/dl
1.0 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Sjy
/
0.0
0%
Muskatt
/
0.0
0%
Salt Og Pepper
/
0.0
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Pinnekjøtt
-
Potet 0.8 kg
-
Pinnekjøtt 2.0 kg
-
Vann 4.0 l
-
Vossakorv 350.0 g
Kålrotstappe
-
Kålrot 1.0 kg
-
Gulrot 3.0 stk
-
Sjy
-
Muskatt
-
Salt Og Pepper
Fremgangsmåte
-
Pinnekjøtt
Pinnekjøttet vannes ut i 30 timer i romtemperatur, bytt gjerne vann en gang underveis. Ha pinnekjøttet i en passe stor kjele, og dekk med grønnsaksbuljong, lavsalt. Kok opp og la småkoke/trekke i ca 3 timer, eller til kjøttet er mørt og slipper beina så vidt. Før servering, ta kjøttet ut av buljongen og legg det over i en langpanne og sett i ovnen med grillelement på, slik at pinnene får en crispy overflate. Klart til servering. -
Kålrotstappe
Rens, skrell og del kålrot og gulrot i passe biter. Ha alt i en kasserolle og dekk med vann og tilsett en liten klype salt. Kok opp og la småkoke til de er møre. Hell av kokevannet og la grønnsakene dampe tørre. Mos så grønnsakene og tilsett Rama margarin og litt sjy fra pinnekjøttet. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.Tips:
Om du ønsker, og har laget, så server også gjerne med surkål eller rødkål. Dette gir retten litt syre og gjør den litt friskere, da dette er en nokså «tung» rett med tanke på fett.