Ingredienser
Medisterkaker
-
Medisterfarse (grov, fin 50%-50%)
-
Melk 100.0 ml
-
Muskatt
Ribbe
-
Tynnribbe
-
Pepper, svart knust 5.0 g
-
Vann
Julesaus
-
Rotgrønnsaker 100.0 g
-
Hvitløk, finkuttet 10.0 g
-
Stjerneanis 10.0 cl
-
Laurbærblad 10.0 g
-
Vann 2500.0 ml
Rødkål
-
Rødkål
-
Sukker 100.0 g
Fremgangsmåte
-
Medisterkaker
- Bland alle de tørre ingrediensene i farsen.
- Spe med melken.
- Stek kakene i en panne på middels varme.
-
Ribbe
- Rut svoren på ribben.
- Gni kjøttet godt inn med Knorr Umamai og knust pepper.
- Legg ribben i en langpanne og bygg opp med aluminiumsfolie eller en tallerken. Slik at den er like høy over det hele.
- Hell vann og svinekraften i langpannen.
- Dekk langpannen med aluminiumsfolie, så den dekker hele pannen.
- Sett inn i midten av ovnen på ca 230 grader og la det dampe i 45 min.
- Fjern folien, og sett temperaturen ned til 200 grader.
- Stek ribben i ca 1,5 time
- Hvis du ønsker ekstra sprø svor, kan du øke temperaturen de siste 10 min.
-
Julesaus
- Brun rotgrønnsakene og hvitløken.
- Ha i stjerneanis, Maulle rødvinsedikk og laubærblad i grønnsakene. Kok inn edikken.
- Hell over vannet og kraften. La det redusere til halvparten av væsken.
- Sil sausen og smak til med sennep og Knorr Piske. Jevn evt med Maizena, hvis du ønsker en tykkere saus.
- Smak til med salt og pepper.
-
Rødkål
- Finsnitt kålen og ha alle ingrediensene i en kjele.
- Kok opp og la det småkoke i ca 45 min.