Braiserte svineribber med kål og hylleblomst
Svineribbe er et godt stykke fettmarmorert kjøtt med masse smak. Mange undervurderer denne stykningsdelen. I stedet for å grille svineribben, kan denne i stedet braiseres. Da beholder den all sin gode smak.

Ingredienser
Svineribbe
-
Svineribbe 2.0 kg
-
Spisskål 1.0 kg
-
poteter, rå, i skiver 500.0 g
-
Vann 1.0 l
-
hylleblomstsaft 2.0 dl
-
Sitronskall 7.0 g
-
Sitronsaft 10.0 ml
-
merian 15.0 g
Fremgangsmåte
-
Svineribbe
- Svineribben brunes godt på alle sider.
- Spisskålen snittes og blandes med potetskivene.
- Vannet kokes opp sammen med grønnsaksbuljong, svinekraft, hylleblomstsaft og sitronsaft og -skall.
- Legg kål, poteter og kjøtt i et ildfast fat og hell buljongen over.
- Retten braiseres under lokk til alt er mørt.
- Skjær ut kjøttet og server det på potetene og kålen, pyntet med merian og helt til slutt dryppet med vinaigretten.
-
Tips
I denne retten kan alle typer kål og grønnsaker brukes. Og bruk evt. Knorr Krydderpuré og/eller Knorr Umami til å gi enda mer smak til retten.