Panna cotta, tonkabønner og rårørte tindved
En klassisk oppskrift på en enkel, fyldig og kremet italiensk dessert. Hvis det er behov for større kaloriinntak, kan man bytte ut melken mot Rama Piske.

Ingredienser
Panna cotta, tonkabønner og rårørte tindved
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Rårørte tindved
Tindved frossen
/g
225.0 g
0%
Vann
/dl
3.0 dl
0%
Sukker
/g
90.0 g
0%
Maizena Tapioka stivelse (Fruktjevner) 2kg
/g
5.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Panna cotta
Melk
/dl
4.0 dl
0%
Vaniljestang
/stk
1.0 stk
0%
Tonkabønner
/stk
4.0 stk
0%
Sukker
/g
100.0 g
0%
Rama Professional Piske 31% 8 X 1L
/dl
6.0 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Gelatin
/g
40.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Rårørte tindved
-
Tindved frossen 225.0 g
-
Vann 3.0 dl
-
Sukker 90.0 g
Panna cotta
-
Melk 4.0 dl
-
Vaniljestang 1.0 stk
-
Tonkabønner 4.0 stk
-
Sukker 100.0 g
-
Gelatin 40.0 g
Fremgangsmåte
-
Rårørte tindved
- Bland de frosne bærene med sukker, la stå til sukker har smeltet.
- Kok opp og rør inn tapioka oppløst i vann. Bland saften med bærene og oppbevar kjølig.
-
Panna cotta
- Del vaniljestangen og skrap ut frøene (vaniljestangen kan byttes ut med 1 ts vaniljesukker).
- Kok opp fløte, melk, vaniljestang + frø, sukker og tonkabønner, la det trekke i 30 minutter.
- Løft opp vaniljestangen og tonkabønnene og løs opp Texture i væsken.
- Fordel i egnede former. Avkjøl til panna cottaen har stivnet, ca. 4 timer.
-
Til servering
- Pynt panna cottaen med de rårørte tindved.