Panert hvit asparges og ansjoser med hvitløksdip
Lyst til å prøve noe nytt? Bytt ut hollandaise i aspargesklassikeren, og følg trinnene i oppskriften under. Denne rett med hvit asparges er annerledes, men vanvittig smaksrik og spenstig.

Ingredienser
Panert hvit asparges og ansjoser med hvitløksdip
-
Asparges, hvite 20.0 stk
-
Vann 1.0 l
-
Ansjosfilet 30.0 stk
-
Purreløk 1.0 stk
-
Bladpersille 50.0 g
-
Hvitløk 200.0 g
-
Hvite bønner, kokte 100.0 g
-
Hvetemel 500.0 g
-
Egg 2.0 stk
-
Øl 4.0 dl
-
vann, lunket 2.0 dl
-
Matolje 100.0 g
-
Salt 5.0 g
-
Sukker 5.0 g
-
Eggehvite 4.0 stk
-
Frityrolje 2.0 l
Fremgangsmåte
-
Panert hvit asparges og ansjoser med hvitløksdip
- Skrell og posjer aspargesen i vann med Knorr grønnsaksbuljong
- Avkjøl aspargesene og skjær dem i 3 biter og legg dem på et håndkle.
- Skjær purren på langs i tynne strimler og blansjer dem raskt i buljongen.
- Legg dem også på håndkleet.
- Stek hvitløk i ovnen i ca. 15 minutter på 160 grader.
- Bland de kokte hvite bønnene og hvitløk og la avkjøles.
- Bland hvitløk/bønnepuréen med Hellmanns majones og smak til med salt og pepper.
- Bland mel, egg, øl, vann, olje, salt, sukker og rør godt.
- Bind sammen asparges, ansjos og persille med purrebåndet.
- Varm olje til 180 grader.
- Pisk eggehviter og bland dem med paneringsdeigen (bør være ferdig når det skal stekes).
- Vend aspargespakkene i deigen og stek dem gylne.
- Server umiddelbart med den tilberedte dippen