Panert hvit asparges og ansjoser med hvitløksdip
Lyst til å prøve noe nytt? Bytt ut hollandaise i aspargesklassikeren, og følg trinnene i oppskriften under. Denne rett med hvit asparges er annerledes, men vanvittig smaksrik og spenstig.

Ingredienser
Panert hvit asparges og ansjoser med hvitløksdip
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Panert hvit asparges og ansjoser med hvitløksdip
Asparges, hvite
/stk
20.0 stk
0%
Vann
/l
1.0 l
0%
Knorr Grønnsaksbuljong 1,5kg
/g
50.0 g
0%
.jpg)
Ansjosfilet
/stk
30.0 stk
0%
Purreløk
/stk
1.0 stk
0%
Bladpersille
/g
50.0 g
0%
Hellmann's Real Majones 10kg
/g
500.0 g
0%

Hvitløk
/g
200.0 g
0%
Hvite bønner, kokte
/g
100.0 g
0%
Hvetemel
/g
500.0 g
0%
Knorr Umami (Allkrydder) 1kg
/g
15.0 g
0%

Egg
/stk
2.0 stk
0%
Øl
/dl
4.0 dl
0%
vann, lunket
/dl
2.0 dl
0%
Matolje
/g
100.0 g
0%
Salt
/g
5.0 g
0%
Sukker
/g
5.0 g
0%
Eggehvite
/stk
4.0 stk
0%
Frityrolje
/l
2.0 l
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Panert hvit asparges og ansjoser med hvitløksdip
-
Asparges, hvite 20.0 stk
-
Vann 1.0 l
-
Ansjosfilet 30.0 stk
-
Purreløk 1.0 stk
-
Bladpersille 50.0 g
-
Hvitløk 200.0 g
-
Hvite bønner, kokte 100.0 g
-
Hvetemel 500.0 g
-
Egg 2.0 stk
-
Øl 4.0 dl
-
vann, lunket 2.0 dl
-
Matolje 100.0 g
-
Salt 5.0 g
-
Sukker 5.0 g
-
Eggehvite 4.0 stk
-
Frityrolje 2.0 l
Fremgangsmåte
-
Panert hvit asparges og ansjoser med hvitløksdip
- Skrell og posjer aspargesen i vann med Knorr grønnsaksbuljong
- Avkjøl aspargesene og skjær dem i 3 biter og legg dem på et håndkle.
- Skjær purren på langs i tynne strimler og blansjer dem raskt i buljongen.
- Legg dem også på håndkleet.
- Stek hvitløk i ovnen i ca. 15 minutter på 160 grader.
- Bland de kokte hvite bønnene og hvitløk og la avkjøles.
- Bland hvitløk/bønnepuréen med Hellmanns majones og smak til med salt og pepper.
- Bland mel, egg, øl, vann, olje, salt, sukker og rør godt.
- Bind sammen asparges, ansjos og persille med purrebåndet.
- Varm olje til 180 grader.
- Pisk eggehviter og bland dem med paneringsdeigen (bør være ferdig når det skal stekes).
- Vend aspargespakkene i deigen og stek dem gylne.
- Server umiddelbart med den tilberedte dippen