Ostekake med lime & jordbær
Hvorvidt ostekake er avkjølt, frosset eller klassisk bakt, er den nesten umulig å motstå. Denne ostekaken serveres med herlig jordbærkompott. Kan også lages i en GN-bakk ved å gange oppskriften med tre.

Ingredienser
Ostekake med lime & jordbær
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Kakebunn
Smør
/g
100.0 g
0%
Digestive kjeks
/g
200.0 g
0%
kanel
/g
0.0 g
0%
Jordbærkompott
Jordbær
/g
500.0 g
0%
Sukker
/g
80.0 g
0%
Maizena Tapioka stivelse (Fruktjevner) 2kg
/g
10.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Vann
/ml
10.0 ml
0%
Fyll
Eller Kremost Naturell
/
0.0
0%
Melis
/g
80.0 g
0%
Limezest
/g
2.0 g
0%
Rama Professional Creamy Delight Naturell 1,5kg
/g
600.0 g
0%

Rama Professional Piske 31% 8 X 1L
/dl
4.0 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Lime, saft
/ml
100.0 ml
0%
Gelatin
/g
40.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Kakebunn
-
Smør 100.0 g
-
Digestive kjeks 200.0 g
-
kanel
Jordbærkompott
-
Jordbær 500.0 g
-
Sukker 80.0 g
-
Vann 10.0 ml
Fyll
-
Eller Kremost Naturell
-
Melis 80.0 g
-
Limezest 2.0 g
-
Lime, saft 100.0 ml
-
Gelatin 40.0 g
Fremgangsmåte
-
Kakebunn
- Knus kardemommen i en morter.
- Bland kjeks, smør og kardemomme i en blender.
- Press deigen i en form med en avtakbar kant, ca. 24 cm i diameter.
- Bak i 8-10 minutter ved 175 grader. Avkjøl.
-
Jordbærkompott
- Bland bærene med sukker, la det stå til sukkeret smelter.
- Kok opp sammen med Tapioka oppløst i vann. Bland saften med bærene og hold kjølig.
-
Fyll
- Varm opp 200 ml fløte og løs opp gelatin-pulveret (må ikke koke). Tilsett resterende fløte og avkjøl.
- Pisk fløteblandingen med melis og limejuice til det begynner å tykne. Bland i kremosten og pisk til det tykner igjen. Spred kremen over bunnen.
- Avkjøl i minst seks timer før servering.
-
Til servering
- Løs ut kaken fra formen.
- Hell jordbærkompott over kaken.
- Serveres umiddelbart.