Ostekake med lime & jordbær
Hvorvidt ostekake er avkjølt, frosset eller klassisk bakt, er den nesten umulig å motstå. Denne ostekaken serveres med herlig jordbærkompott. Kan også lages i en GN-bakk ved å gange oppskriften med tre.

Ingredienser
Kakebunn
-
Smør 100.0 g
-
Digestive kjeks 200.0 g
-
Kardemommekjerner
Jordbærkompott
-
Jordbær, frosne 500.0 g
-
Sukker 80.0 g
-
Vann 10.0 ml
Fyll
-
Eller Kremost Naturell
-
Melis 80.0 g
-
Limezest 2.0 g
-
Lime, saft 100.0 ml
Fremgangsmåte
-
Kakebunn
- Knus kardemommen i en morter.
- Bland kjeks, smør og kardemomme i en blender.
- Press deigen i en form med en avtakbar kant, ca. 24 cm i diameter.
- Bak i 8-10 minutter ved 175 grader. Avkjøl.
-
Jordbærkompott
- Bland de frosne bærene med sukker, la det stå til sukkeret smelter.
- Kok opp sammen med Tapioka oppløst i vann. Bland saften med bærene og hold kjølig.
-
Fyll
- Varm opp 200 ml fløte og løs opp Texture-pulveret (må ikke koke). Tilsett resterende fløte og avkjøl.
- Pisk fløteblandingen med melis og limejuice til det begynner å tykne. Bland i kremosten og pisk til det tykner igjen. Spred kremen over bunnen.
- Avkjøl i minst seks timer før servering.
-
Til servering
- Løs ut kaken fra formen.
- Hell jordbærkompott over kaken.
- Serveres umiddelbart.