Ingredienser

+

Kakebunn

  • Smør 100.0 g
  • Digestive kjeks 200.0 g
  • Kardemommekjerner

Jordbærkompott

Fyll

Fremgangsmåte

  1. Kakebunn

    1. Knus kardemommen i en morter.
    2. Bland kjeks, smør og kardemomme i en blender.
    3. Press deigen i en form med en avtakbar kant, ca. 24 cm i diameter.
    4. Bak i 8-10 minutter ved 175 grader. Avkjøl.
  2. Jordbærkompott

    1. Bland bærene med sukker, la det stå til sukkeret smelter.
    2. Kok opp sammen med Tapioka oppløst i vann. Bland saften med bærene og hold kjølig.
  3. Fyll

    1. Varm opp 200 ml fløte og løs opp gelatin-pulveret (må ikke koke). Tilsett resterende fløte og avkjøl.
    2. Pisk fløteblandingen med melis og limejuice til det begynner å tykne. Bland i kremosten og pisk til det tykner igjen. Spred kremen over bunnen.
    3. Avkjøl i minst seks timer før servering.
  4. Til servering

    1. Løs ut kaken fra formen.
    2. Hell jordbærkompott over kaken.
    3. Serveres umiddelbart.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny