Käsesahnetorte
En variant av tysk ostekake som rekker til mange. Her lager vi kaken av Rama Fraiche og Rama Piske med bringebær og blåbær. Velger du å tilberede kaken i langpanne, må oppskriften tredobles. Bruk ferdige kakebunner hvis du ønsker å gjøre det enklere. Kaken kan tilberedes med alle typer frukt og bær – det er bare fantasien som setter grenser.
Ingredienser
Käsesahnetorte
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Til pynt:
Egg
/stk
2.0 stk
0%
Sukker
/g
100.0 g
0%
Hvetemel
/g
50.0 g
0%
MAIZENA Økologisk Maisstivelse 2,5kg
/g
50.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Bakepulver
/g
1.0 g
0%
Fyll:
Rama Professional Piske 30% Laktosefri 1L
/dl
2.0 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Rama Professional Fraiche 24% 1L
/l
1.0 l
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Eggeplomme
/stk
3.0 stk
0%
Sukker
/g
150.0 g
0%
Sitronskall
/g
12.0 g
0%
Sitronsaft
/dl
0.3 dl
0%
Vaniljesukker
/g
2.0 g
0%
Gelatin, plater
/stk
3.0 stk
0%
Til pynt:
Blåbær
/g
150.0 g
0%
Bringebær
/g
150.0 g
0%
Bringebær, frosne
/g
100.0 g
0%
Sukker
/g
75.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Til pynt:
-
Egg 2.0 stk
-
Sukker 100.0 g
-
Hvetemel 50.0 g
-
Bakepulver 1.0 g
Fyll:
-
Eggeplomme 3.0 stk
-
Sukker 150.0 g
-
Sitronskall 12.0 g
-
Sitronsaft 0.3 dl
-
Vaniljesukker 2.0 g
-
Gelatin, plater 3.0 stk
Til pynt:
-
Blåbær 150.0 g
-
Bringebær 150.0 g
-
Bringebær, frosne 100.0 g
-
Sukker 75.0 g
Fremgangsmåte
-
Til pynt:
- Dekk bunnen av en springform (24 cm) med bakepapir, og smør sidene.
- Pisk egg og sukker lyst og luftig. Bland mel, maisstivelse og bakepulver, og sikt det i røren.
- Stek kakebunnen i ovn ved 175 grader i 20 minutter.
- La kakebunnen avkjøle før den deles i to.
- Legg en sukkerbrødbunn i kakeformen og legg fyll og bunn lagvis, avslutt med et lag fyll.
- Settes kaldt i fire timer.
-
Fyll:
- Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
- Pisk eggeplommer og sukker luftig sammen med halvparten av sitronsaften.
- Smaksettfraiche med sitronskall, sitronsaft og vaniljesukker.
- Pisk fløten luftig og vend den inn i fraiche-blandingen.
- Varm opp resten av sitronsaften i en gryte og smelt gelatinbladene i saften før blandingen vendes i fyllet.
-
Til pynt:
- Lag bringebærsaus av frosne bringebær og sukker, fjern kanten på kakeformen og pynt med friske bær.
- Server kaken med bringebærsaus.