Menu

Ingredienser

+

Til pynt:

Fyll:

Til pynt:

  • Blåbær 150.0 g
  • Bringebær 150.0 g
  • Bringebær, frosne 100.0 g
  • Sukker 75.0 g

En variant av tysk ostekake som rekker til mange. Her lager vi kaken av Rama Fraiche og Rama Piske med bringebær og blåbær. Velger du å tilberede kaken i langpanne, må oppskriften tredobles. Bruk ferdige kakebunner hvis du ønsker å gjøre det enklere. Kaken kan tilberedes med alle typer frukt og bær – det er bare fantasien som setter grenser.

...

Fremgangsmåte

  1. Til pynt:

    1. Dekk bunnen av en springform (24 cm) med bakepapir, og smør sidene.
    2. Pisk egg og sukker lyst og luftig. Bland mel, maisstivelse og bakepulver, og sikt det i røren.
    3. Stek kakebunnen i ovn ved 175 grader i 20 minutter.
    4. La kakebunnen avkjøle før den deles i to.
    5. Legg en sukkerbrødbunn i kakeformen og legg fyll og bunn lagvis, avslutt med et lag fyll.
    6. Settes kaldt i fire timer.
  2. Fyll:

    1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
    2. Pisk eggeplommer og sukker luftig sammen med halvparten av sitronsaften.
    3. Smaksettfraiche med sitronskall, sitronsaft og vaniljesukker.
    4. Pisk fløten luftig og vend den inn i fraiche-blandingen.
    5. Varm opp resten av sitronsaften i en gryte og smelt gelatinbladene i saften før blandingen vendes i fyllet.
  3. Til pynt:

    1. Lag bringebærsaus av frosne bringebær og sukker, fjern kanten på kakeformen og pynt med friske bær.
    2. Server kaken med bringebærsaus.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny