Oksemørbrad med rødbeter og sjysaus
Knorr Professional Fond Okse i følge med det danske Kokkelandslaget. Braisert oksemørbrad med potetmos og rødbeter gir en smakfull harmoni av syre, sødme og salt.

Ingredienser
Oksemørbrad
-
Oksekjøtt, filet 2000 g
Rødbete
-
Rødbeter 1800 g
Saus
-
Sjalottløk 75 g
-
Honning 50 g
-
Epleeddik 575 g
Fremgangsmåte
-
Oksemørbrad
- Mørbraden skjæres i biffer på ca. 200 g og brunes i pannen. Settes så i forvarmet stekeovn ved 180 grader i 8 minutter. La kjøttet trekker i 5 min. før det skjæres opp.
-
Rødbete
- Halvparten av rødbetene kokes møre i en passende kjele med vann og salt.
- Fjern skinnet, og betene skjæres i 2 mm tykke skiver.
- Legg skivene i takstenslag to ganger før de stikkes ut i kjøttets bredde.
- Ved servering varmes de utstukne rødbetene i en plastbeholder med en anelse vann i ovnen ved 80 grader.
- Resten av rødbetene skrelles og skjæres tynt på en mandolin før de legges i vann.
-
Saus
- Skjær løken i biter og sauter i margarin til den er gyllen.
- Tilsett honning og la alt karamellisere. Epleeddiken helles i og reduseres ned til nesten ingenting.
- Fondene tilsettes og reduseres til kun halvparten er igjen.
- Smak til med litt smør, sitronsaft og salt.
- Ved servering finhakkes litt løk, hvitløk og gressløk som vendes inn i sausen