Pankopanert lammeribbe med sennep, pommes anna, jordskokk og brunet smørsjy
På tide med lamm! En riktig festrett servert med både pommes anna og jordsskokker

Ingredienser
Pankopanert lammeribbe med sennep, pommes anna, jordskokk og brunet smørsjy
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Lammribbe
lammeribbe
/g
1600.0 g
0%
Maille Sennep Grov Oldstyle 1kg
/ml
50.0 ml
0%

Maille Sennep Dijon Original 1kg
/ml
50.0 ml
0%

Timian, fersk
/g
6.0 g
0%
Pankomel
/g
400.0 g
0%
Persille, Finhakket
/
0.0
0%
Rapsolje
/dl
3.0 dl
0%
Smør
/g
50.0 g
0%
Hvitløksfedd
/st
3.0 st
0%
Salt Og Pepper
/
0.0
0%
Pommes Anna
Potet
/kg
1.2 kg
0%
Smør
/g
200.0 g
0%
Salt Og Pepper
/
0.0
0%
Jordskokk
Jordskokk
/g
800.0 g
0%
Olivenolje
/ml
30.0 ml
0%
Vann
/ml
40.0 ml
0%
Hvitløk
/g
12.0 g
0%
Gressløk
/g
3.0 g
0%
EPLESIDEREDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/ml
10.0 ml
0%

Salt Og Pepper
/
0.0
0%
HELLMANN'S Majones Extra Thick, 5kg
/dl
1.0 dl
0%

Egg og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Grillet og syret løk
Rødløk
/g
300.0 g
0%
EPLESIDEREDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/ml
100.0 ml
0%

Sukker
/g
80.0 g
0%
Vann
/dl
1.5 dl
0%
Salt
/g
6.0 g
0%
Olivenolje
/ml
20.0 ml
0%
Brunet smørsjy
Knorr Sjysaus 10L
/g
100.0 g
0%

Vann
/dl
4.0 dl
0%
Rødløk
/g
90.0 g
0%
Rødvin
/ml
300.0 ml
0%
Portvin
/dl
1.0 dl
0%
Rapsolje
/g
20.0 g
0%
Smør
/g
150.0 g
0%
Brunt sukker
/g
8.0 g
0%
SHERRYEDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/ml
10.0 ml
0%

Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Lammribbe
-
lammeribbe 1600.0 g
-
Timian, fersk 6.0 g
-
Pankomel 400.0 g
-
Persille, Finhakket
-
Rapsolje 3.0 dl
-
Smør 50.0 g
-
Hvitløksfedd 3.0 st
-
Salt Og Pepper
Pommes Anna
-
Potet 1.2 kg
-
Smør 200.0 g
-
Salt Og Pepper
Jordskokk
-
Jordskokk 800.0 g
-
Olivenolje 30.0 ml
-
Vann 40.0 ml
-
Hvitløk 12.0 g
-
Gressløk 3.0 g
-
Salt Og Pepper
Grillet og syret løk
-
Rødløk 300.0 g
-
Sukker 80.0 g
-
Vann 1.5 dl
-
Salt 6.0 g
-
Olivenolje 20.0 ml
Brunet smørsjy
-
Vann 4.0 dl
-
Rødløk 90.0 g
-
Rødvin 300.0 ml
-
Portvin 1.0 dl
-
Rapsolje 20.0 g
-
Smør 150.0 g
-
Brunt sukker 8.0 g
Fremgangsmåte
-
Lammribbe
- Rut svoren på lammeribben. Smak til med salt og pepper.
- Varm 1/3 av rapsoljen i en stekepanne. Tilsett smøret, lammeribben og hvitløksfeddene.
- Brun hardt på fettsiden slik at den blir sprø. Snu deretter og brun den kort på den andre siden. Løft kjøttet på et skjærebrett og la det avkjøles litt.
- Rør de to sennepsvariantene sammen. Bland panko og urter i en bolle. Pensle hele lammet med sennep og panér deretter i pankoblandingen. Varm en stekepanne med resten av rapsoljen og brun lammet til brødet er sprøtt og gyllenbrunt. Stek så i ovnen på 100 grader til kjernetemperaturen når 56 grader. Ta ut og la hvile i ca 10 minutter.
-
Pommes Anna
- Skrell potetene og skjær rette kanter på langsidene. Stans ut runde sylindre med stansering (ca. 5 cm i diameter). Skjær tynne skiver på mandolin. Legg direkte i en bolle uten vann.
- Brun smøret lett. Hell litt av smøret på potetskivene. Smak til med salt og pepper. Bland godt.
- Sett ovnen på 180 grader varmluft. Hell litt brunet smør i bunnen av porsjonsformene. Pakk deretter potetene inn i en sirkel. Gjenta minst 2 runder.
- Avslutt med å dryppe litt brunet smør.
- Stek i ovnen til potetene er myke.
-
Jordskokk
- Skyll og vask jordskokkene grundig. La ligge i vann i 1 time.
- Del jordskokkene på langs og legg på et stekebrett. Sett ovnen på 180 grader. Krydre jordskokkene med salt og sort pepper og hell på 30 g olivenolje. Bland rundt og snu snittflaten oppover.
- Stek i ovnen i ca 20 minutter. Merk at jordskokkene skal være skikkelig myke i midten. Ta ut og la avkjøle i ca. 5 minutter før du forsiktig fjerner innermålet fra skallene (spar på skallene). La det avkjøles grundig.
- Ha jordskokkene i en mikser sammen med eplecidereddik, salt, pepper og vann. Bland jevnt. Tilsett 20 g olivenolje i en tynn stråle mens du rører.
- Tilsett så majonesen og hakket gressløk og bland i ytterligere 10 sekunder. Hell i en spritpose og sett til avkjøling.
- Stek skallene fra jordskokkene på 180 grader i ca 5 minutter eller til de er skikkelig sprø. Legg ut på papir og salt. Fyll de sprø skallene med kremen.
-
Grillet og syret løk
- Del rødløken på langs og bland med olivenolje, salt og sort pepper. Grill eller stek hardt i panne.
- Kok opp vann, sukker og salt til det er oppløst. Trekk til side og tilsett eddik. Avkjøl og hell deretter den kjølige væsken over den grillede løken.
- La stå i minst en time.
-
Brunet smørsjy
- Skjær rødløken i skiver la de steke litt i en kjele. Når løken begynner å ta farge og bli myk, tilsett sukker og la karamellisere.
- Tilsett rødvin og portvin og reduser ned til halvparten. Hell på vann og sjysauspasta, og kok i ca.5 minutter.
- Sil sausen over i en ny kjele, smak til med sherryeddik, salt og pepper.
- Brun smøret til det er gyldenbrunt og sil av. Visp deretter inn smøret i sausen.