Menu

Ingredienser

+

Lammribbe

Pommes Anna

  • Potet 1.2 kg
  • Smør 200.0 g
  • Salt Og Pepper

Jordskokk

Grillet og syret løk

Brunet smørsjy


På tide med lamm! En riktig festrett servert med både pommes anna og jordsskokker

...

Fremgangsmåte

  1. Lammribbe

    • Rut svoren på lammeribben. Smak til med salt og pepper. 
    • Varm 1/3 av rapsoljen i en stekepanne. Tilsett smøret, lammeribben og hvitløksfeddene.
    • Brun hardt på fettsiden slik at den blir sprø. Snu deretter og brun den kort på den andre siden. Løft kjøttet på et skjærebrett og la det avkjøles litt.
    • Rør de to sennepsvariantene sammen. Bland panko og urter i en bolle. Pensle hele lammet med sennep og panér deretter i pankoblandingen. Varm en stekepanne med resten av rapsoljen og brun lammet til brødet er sprøtt og gyllenbrunt. Stek så i ovnen på 100 grader til  kjernetemperaturen når 56 grader. Ta ut og la hvile i ca 10 minutter.
  2. Pommes Anna

    • Skrell potetene og skjær rette kanter på langsidene. Stans ut runde sylindre med stansering (ca. 5 cm i diameter). Skjær tynne skiver på mandolin. Legg direkte i en bolle uten vann.
    • Brun smøret lett. Hell litt av smøret på potetskivene. Smak til med salt og pepper. Bland godt.
    • Sett ovnen på 180 grader varmluft. Hell litt brunet smør i bunnen av porsjonsformene. Pakk deretter potetene inn i en sirkel. Gjenta minst 2 runder.
    • Avslutt med å dryppe litt brunet smør.
    • Stek i ovnen til potetene er myke.
  3. Jordskokk

    • Skyll og vask jordskokkene grundig. La ligge i vann i 1 time.
    • Del jordskokkene på langs og legg på et stekebrett. Sett ovnen på 180 grader. Krydre jordskokkene med salt og sort pepper og hell på 30 g olivenolje. Bland rundt og snu snittflaten oppover.
    • Stek i ovnen i ca 20 minutter. Merk at jordskokkene skal være skikkelig myke i midten. Ta ut og la avkjøle i ca. 5 minutter før du forsiktig fjerner innermålet fra skallene (spar på skallene). La det avkjøles grundig.
    • Ha jordskokkene i en mikser sammen med eplecidereddik, salt, pepper og vann. Bland jevnt. Tilsett 20 g olivenolje i en tynn stråle mens du rører. 
    • Tilsett så majonesen og hakket gressløk og bland i ytterligere 10 sekunder. Hell i en spritpose og sett til avkjøling.
    • Stek skallene fra jordskokkene på 180 grader i ca 5 minutter eller til de er skikkelig sprø. Legg ut på papir og salt. Fyll de sprø skallene med kremen.
  4. Grillet og syret løk

    • Del rødløken på langs og bland med olivenolje, salt og sort pepper. Grill eller stek hardt i panne.
    • Kok opp vann, sukker og salt til det er oppløst. Trekk til side og tilsett eddik. Avkjøl og hell deretter den kjølige væsken over den grillede løken.
    • La stå i minst en time.
  5. Brunet smørsjy

    • Skjær rødløken i skiver la de steke litt i en kjele. Når løken begynner å ta farge og bli myk, tilsett sukker og la karamellisere.
    • Tilsett rødvin og portvin og reduser ned til halvparten. Hell på vann og sjysauspasta, og kok i ca.5 minutter.
    • Sil sausen over i en ny kjele, smak til med sherryeddik, salt og pepper.
    • Brun smøret til det er gyldenbrunt og sil av. Visp deretter inn smøret i sausen. 
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny