NoBeef "feast"
En skikkelig kjøttfest, bare helt uten kjøtt da.... masse dype umamismaker fra sopp og portvin gjør denne rett til en av julens festretter

Ingredienser
NoBeef "feast"
-
Sopp, tørket 30.0 g
-
Vann 1.0 dl
-
Portvin 2.0 dl
-
Sopp, blandet 250.0 g
-
Sjalottløk, finkuttet 150.0 g
-
Timian, fersk 15.0 g
-
Rosmarin, fersk 15.0 g
-
Litt Olivenolje
-
Toastbrød, skiver 4.0 stk
Fremgangsmåte
-
NoBeef "feast"
1. Ha den tørkede soppen i en bolle. Ha i portvin og kokende vann. La trekke i 10 minutter. Kutt sjalottløk og sopp i biter
2. Varm en dæsj olivenolje i en stekepanne og stek sjalottløken og sopp i noen minutter. Legg til halvparten av krydderurtene.
3.Ta 1/3 av soppblandingen ut av pannen og ha den i en foodprosessor. Bland med kremosten. Kjør blandingen til en glatt mousse.
4.Smak til med pepper og salt.
5.Tilsett den bløtlagte sopp-og portvinblandingen til pannen med resterende soppblandingen. Kok opp, la småkoke til 1/3 av væsken er fordampet. Smak til med pepper og salt.
6.Bruk begge hendene til å forme Raw No Beef burgerne til en høy rund tårnform med flat topp og bunn.
7.Kutt ut en så sirkel av hver brødskive. Før servering varmes litt margarin med en dæsj olivenolje i en stekepanne. Stek brødsirklene på begge sider til de er pent brunet
8.Stek burgerne på begge sider ca. 6 minutter. Legg soppsausen i stekepannen og la det småkoke i 4-5 minutter. Vend RAW NoBeef burgerne i sausen to ganger.
9.Legg burgerne oppå brødskivene. Fordel soppmoussen på toppen av burgerne. Bland ned resterende margarinen i sausen og server den rundt burgerne.
10.Dryss over timianblader.
Serveringstips: Servere med rødkål
og/eller rosenkål