NoBeef "feast"
En skikkelig kjøttfest, bare helt uten kjøtt da.... masse dype umamismaker fra sopp og portvin gjør denne rett til en av julens festretter

Ingredienser
NoBeef "feast"
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
NoBeef "feast"
RAW NOBEEF Burger 113g x 20 (2,26kg)
/stk
4.0 stk
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Ja
Soyabønner og produkter derav: Ja
Sopp, tørket
/g
30.0 g
0%
Vann
/dl
1.0 dl
0%
Portvin
/dl
2.0 dl
0%
Sopp, blandet
/g
250.0 g
0%
Sjalottløk, finkuttet
/g
150.0 g
0%
Timian, fersk
/g
15.0 g
0%
Rosmarin, fersk
/g
15.0 g
0%
Litt Olivenolje
/
0.0
0%
Rama Professional Creamy Delight Naturell 1,5kg
/g
100.0 g
0%

Toastbrød, skiver
/stk
4.0 stk
0%
Margarin, flytende
/dl
0.8 dl
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
NoBeef "feast"
-
Sopp, tørket 30.0 g
-
Vann 1.0 dl
-
Portvin 2.0 dl
-
Sopp, blandet 250.0 g
-
Sjalottløk, finkuttet 150.0 g
-
Timian, fersk 15.0 g
-
Rosmarin, fersk 15.0 g
-
Litt Olivenolje
-
Toastbrød, skiver 4.0 stk
-
Margarin, flytende 0.8 dl
Fremgangsmåte
-
NoBeef "feast"
1. Ha den tørkede soppen i en bolle. Ha i portvin og kokende vann. La trekke i 10 minutter. Kutt sjalottløk og sopp i biter2. Varm en dæsj olivenolje i en stekepanne og stek sjalottløken og sopp i noen minutter. Legg til halvparten av krydderurtene. 3.Ta 1/3 av soppblandingen ut av pannen og ha den i en foodprosessor. Bland med kremosten. Kjør blandingen til en glatt mousse.4.Smak til med pepper og salt.5.Tilsett den bløtlagte sopp-og portvinblandingen til pannen med resterende soppblandingen. Kok opp, la småkoke til 1/3 av væsken er fordampet. Smak til med pepper og salt.6.Bruk begge hendene til å forme Raw No Beef burgerne til en høy rund tårnform med flat topp og bunn.7.Kutt ut en så sirkel av hver brødskive. Før servering varmes litt margarin med en dæsj olivenolje i en stekepanne. Stek brødsirklene på begge sider til de er pent brunet8.Stek burgerne på begge sider ca. 6 minutter. Legg soppsausen i stekepannen og la det småkoke i 4-5 minutter. Vend RAW NoBeef burgerne i sausen to ganger.9.Legg burgerne oppå brødskivene. Fordel soppmoussen på toppen av burgerne. Bland ned resterende margarinen i sausen og server den rundt burgerne.
10.Dryss over timianblader.
Serveringstips: Servere med rødkålog/eller rosenkål