Menu

Ingredienser

+

Melkesjokolademousse

Kirsebærkompott/saus

Glassur

Kryddersmuler

 • Smør 100.0 g
 • Sukker 100.0 g
 • Hvetemel 100.0 g
 • Kanel, malt 10.0 g
 • Kardemomme, malt 10.0 g

En nydelig dessert, spesialkomponert av Åshild Lerbak som er konditor på kokkelandslaget. Maille sherryeddik i både kirsebærkompotten og glasuren skaper en ekstra dybde og tar bringer frem den gode sjokoladesmaken.

...

Fremgangsmåte

 1. Melkesjokolademousse

  Bløtlegg gelatinenPisk Rama Piske til lett krem Varm melken til litt under kokepunktet Klem ut vannet av gelatinen og ha den i melkenHell den varme melken over sjokoladen og kjør den med stavmikser(smak til med litt maldonsalt)Vend inn kremen Frys moussen i passende former før den glaseres 
 2. Kirsebærkompott/saus

  Kok opp alle ingrediensene.Sil av bærene og ta vare på sausen til senere.Plukk ut vaniljestanga og stjerneanisen.Hell sausen i en kjele og kok opp.Smak til sausen med ekstra cherryeddik og sukker.
 3. Glassur

  Bløtlegg gelatinenKok sukker, glukose, vann og kondensert melk i tre minutterHa i eddikenKlem ut vannet fra gelatinen og ha den i den varme sukkerblandingenHell den varme massen over sjokoladen og kjør med stavmikser.
 4. Kryddersmuler

  Bland romtemperert smør, sukker, mel og krydderSpre smulene utover et stekebrett og stek dette på 170 grader i 8-10 minutterAvkjøl og kjør opp i foodprosessor 
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny