Jeg jobber i...

Fortsett

Vi oppdaterer innholdet
på bakgrunn av din type virksomhet

+

Jordbærterte

  • Melis 95.0 g
  • Mandelmel 30.0 g
  • Hvetemel 250.0 g
  • Egg 60.0 g
  • Vaniljestang 1.0 stk
  • Salt 1.0 g
  • Melk 4.0 dl
  • Eggeplomme 120.0 g
  • Sukker 120.0 g
  • Smør 30.0 g
  • Jordbær 2.0 l
  • Gjøksyre 20.0 g
  • Roseblader 20.0 g
  1. Jordbærterte

    MANDELMØRDEIG:

    1. Skjær margarinen i terninger og bland med de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin.
    2. Når det begynner å ligne sand tilsettes egg til deigen så vidt samler seg.
    3. Legg den i kjøleskapet og kjevle den deretter ut, 3 mm tykk.
    4. Kle den firkantede terteformen med deigen.
    5. Stek bunnen gyllenbrun i ca. 10 min. på 175 °C. Avkjøl.

    VANILJEKREM:

    1. Kok opp melk sammen med 100 g Knorr Piske 30% og vaniljestang.
    2. Pisk sammen eggeplomme, sukker og Maizena.
    3. Hell den varme melkeblandingen over eggeblandingen samtidig som du pisker.
    4. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen og kok opp.
    5. Ta av varmen og avkjøl til 65 °C.
    6. Pisk inn smørterningene.
    7. Sil kremen og avkjøl.
    8. Når kremen er kald vendes lettpisket Knorr Piske 30% inn. Fyll kremen i sprøytepose.
    9. Sprøyt deretter lange strenger/snorer av kremen i terteskallet.

    TIL GARNERING:

    1. Del jordbærene i fire og legg dem omvendt oppå konditorkremen.
    2. Garner med gjøksyre og roseblader, samt noen topper av vaniljekremen.