Hvit sjokoladekrem med brunet smør, tindved-is og hasselnøttekake
En fantastisk og variert dessert som rundes av med Rama Piske. Ikke nøl med å lage ekstra mye tindved-is og sett den i fryseren dagen før servering.

Ingredienser
Sjokoladekrem
-
Eggeplomme 60.0 g
-
Hvit sjokolade 125.0 g
-
Brunet smør 50.0 g
-
Gelatin, plater 1.0 stk
-
Sitronsaft 0.5 dl
Tindved-is
-
Tindvedpure 250.0 g
-
Pærepure 250.0 g
-
Sukker 0.5 kg
-
Vann 0.5 l
-
Gelatin, plater 2.0 stk
Hasselnøttkake
-
Hasselnøtter 250.0 g
-
Melis 250.0 g
-
Egg 4.0 stk
-
Sitronskall 10.0 g
Fremgangsmåte
-
Sjokoladekrem
-
Tindved-is
- Kok opp sukker, vann og puréene. Vend inn gelatinplatene og la det avkjøles.
- Rør inn fraichen og kjør blandingen i en ismaskin.
-
Hasselnøttkake
- Bland sammen alle ingrediensene og stek de i en form i ovnen på 165° C i 15–20 min.
- Pynt gjerne med gjøkesyreblader.