Fisk med duft av Marokko
En god og sunn fiskerett som får ekstra smak med hjelp av en deilig krydret tomatsaus. Serveres med brød og couscous eller poteter. Topp med mynte og persille.

Ingredienser
Sausen:
-
gul løk, hakket 200.0 g
-
Spisskummen, malt 4.0 g
-
Gurkemeie 2.0 g
-
Kanel, hel 2.0 stk
-
Cayennepepper
-
Salt 4.0 g
-
Vann 0.7 l
-
kikerter 400.0 g
-
Honning, flytende 20.0 g
Ved servering:
-
Hvit fiskefilet (fra torsk, kolje eller lysing) 1.2 kg
-
Persille, hakket
-
mynte, hakket
-
Couscous
Fremgangsmåte
-
Sausen:
- Sauter løken myk i margarin til løken er gjennomsiktig.
- Tilsett hvitløk, ingefær, spisskummen, kanel og gurkemeie, sauter ytterligere noen minutter.
- Tilsett cayennepepper etter smak samt Tomatino, grønnsaksbuljong, salt og vann. La det småkoke i 10 minutter.
- Tilsett kikerter og kok opp. Smak til med honning, salt og svartpepper, og la det småkoke i ytterligere noen minutter.
-
Ved servering: