Brûlée med appelsin
Creme brûlée alla Brasil, med appelsin.

Ingredienser
Brûlée
-
Sukker 410.0 g
-
Vann 5.5 dl
-
Vaniljestang 1.0 stk
-
Appelsinskall, revet 20.0 g
-
Egg 440.0 g
Fremgangsmåte
-
Brûlée
- Bland sukker og vann i en kjele og kok sammen til det får en nøttebrun karamellfarge.
- Fordel karamellsausen i bunnen av porselensformene.
- Hell Piske og vann i en kjele. Skjær gjennom vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrø. Tilsett frøene, den utskrapede stangen og appelsinskallet og la koke i 2 minutter på middels varme. La trekke i 15 minutter og fjern vaniljestangen.
- Visp sammen egg og sukker. Tilsett den fortsatt varme melkeblandingen under omrøring. Fordel røren i formene over karamellsausen.
- Bak puddingene i et varmt vannbad på ca 120°C i 25-30 minutter, til de har "stoppet". Kjøl ned.
- Ved servering: løsne kantene forsiktig med en liten kniv og slå ut puddingene på porsjonstallerkener.
- Server gjerne med vispet Piske og appelsinfilet. Trenger du mer karamellsaus kan du bruke Carte d’Or Karamelltopping.
-
Tips
Dersom du ønsker en raskere variant, kan du bruke Carte d’Or Créme Brûlée i stedet for å lage puddingen selv.