Menu

Ingredienser

+

Brûlée

  • Sukker 410.0 g
  • Vann 5.5 dl
  • Vaniljestang 1.0 stk
  • Appelsinskall, revet 20.0 g
  • Egg 440.0 g

Creme brûlée alla Brasil, med appelsin.

...

Fremgangsmåte

  1. Brûlée

    1. Bland sukker og vann i en kjele og kok sammen til det får en nøttebrun karamellfarge.
    2. Fordel karamellsausen i bunnen av porselensformene.
    3. Hell Piske og vann i en kjele. Skjær gjennom vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrø. Tilsett frøene, den utskrapede stangen og appelsinskallet og la koke i 2 minutter på middels varme. La trekke i 15 minutter og fjern vaniljestangen.
    4. Visp sammen egg og sukker. Tilsett den fortsatt varme melkeblandingen under omrøring. Fordel røren i formene over karamellsausen.
    5. Bak puddingene i et varmt vannbad på ca 120°C i 25-30 minutter, til de har "stoppet". Kjøl ned.
    6. Ved servering: løsne kantene forsiktig med en liten kniv og slå ut puddingene på porsjonstallerkener.
    7. Server gjerne med vispet Piske og appelsinfilet. Trenger du mer karamellsaus kan du bruke Carte d’Or Karamelltopping.
  2. Tips

    Dersom du ønsker en raskere variant, kan du bruke Carte d’Or Créme Brûlée i stedet for å lage puddingen selv.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny