Bokhvete og grønnkålsalat
Grønnkål sammen med bokhvete både som kokt og ristet, passer knallgodt sammen. Pesto av grønnkål er veldig smaksrik og interessant.

Ingredienser
Bokhvete og grønnkålsalat:
-
Bokhvete 0.6 kg
-
Grønnkål 200.0 g
-
Salatløk, skivet 50.0 g
-
Squash 300.0 g
-
Eddik 12% 50.0 g
-
Sukker 100.0 g
-
Vann 1.5 dl
-
Fennikel 300.0 g
Grønnkålpesto:
-
Rapsolje 1.0 dl
-
Grønnkål 50.0 g
-
Gresskarkjerner 50.0 g
-
Parmesan, ost 40.0 g
Fremgangsmåte
-
Bokhvete og grønnkålsalat:
- Ta en sjettedel av bokhveten og rist i ovnen til den får en gylden farge. Kok resten i henhold til forpakningen.
- Kok en syltelake av eddik, strøsukker og vann. Skjær squashen i skiver og legg i syltelaken.
- Riv grønnkålen i mindre biter. Hakk salatløken og høvle fennikelen tynt.
-
Grønnkålpesto:
- Bland grønnkål, gresskarfrø, parmesan og hvitløkpuré med Citrus Vinaigrette og rapsolje til en pesto.
- Bland pestoen med salatingediensene.