Apfelstrudel med ingefær
En noe forenklet variant av apfelstrudel, der butterdeigen er ferdig. Stammer fra Østerrike, men er et klassisk innslag i forbindelse med oktoberfestene.

Ingredienser
Apfelstrudel:
-
Butterdeig 500.0 g
-
Eple(r) uten skall 500.0 g
-
Sukker 100.0 g
-
Kanel, malt 10.0 g
-
Mandler skåldede i skiver 100.0 g
-
Rosin 89.0 g
-
Egg 50.0 g
Fremgangsmåte
-
Apfelstrudel:
- Sett stekeovnen på 200°C og rist mandlene i to minutter. La dem avkjøle før de kuttes grovt i en kjøkkenmaskin.
- Stek eplene i flytende margarin ved middels varme i et par minutter, til litt av væsken er fordampet.
- Tilsett sukker, mandler, kanel og rosiner, og stek ytterligere noen minutter. La blandingen avkjøle.
- Rull ut deigen og kjevle den litt tynnere.Legg halvparten av fyllet på langs midt på deigen.
- Ta den ene enden og strekk deigen over fyllet, slik at den ligger stramt. Pensle med egg på den øvre langsiden og trykk til hele veien.
- Skjær vekk overskytende deig. Pensle pakken med egg og stek den ved 200 grader i ca. 20 minutter.
- Strø med melis, del den i porsjonsstykker og server med pisket fløte.