Apfelstrudel med ingefær
En noe forenklet variant av apfelstrudel, der butterdeigen er ferdig. Stammer fra Østerrike, men er et klassisk innslag i forbindelse med oktoberfestene.

Ingredienser
Apfelstrudel med ingefær
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Apfelstrudel:
Butterdeig
/g
500.0 g
0%
Eple(r) uten skall
/g
500.0 g
0%
Sukker
/g
100.0 g
0%
Kanel, malt
/g
10.0 g
0%
Mandler skåldede i skiver
/g
100.0 g
0%
Rosin
/g
89.0 g
0%
Knorr Professional Ingefær Puré 750g
/g
20.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Egg
/g
50.0 g
0%
Margarin, flytende
/ml
10.0 ml
0%
Rama Professional Piske 30% Laktosefri 1L
/dl
4.0 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Apfelstrudel:
-
Butterdeig 500.0 g
-
Eple(r) uten skall 500.0 g
-
Sukker 100.0 g
-
Kanel, malt 10.0 g
-
Mandler skåldede i skiver 100.0 g
-
Rosin 89.0 g
-
Egg 50.0 g
-
Margarin, flytende 10.0 ml
Fremgangsmåte
-
Apfelstrudel:
- Sett stekeovnen på 200°C og rist mandlene i to minutter. La dem avkjøle før de kuttes grovt i en kjøkkenmaskin.
- Stek eplene i flytende margarin ved middels varme i et par minutter, til litt av væsken er fordampet.
- Tilsett sukker, mandler, kanel og rosiner, og stek ytterligere noen minutter. La blandingen avkjøle.
- Rull ut deigen og kjevle den litt tynnere.Legg halvparten av fyllet på langs midt på deigen.
- Ta den ene enden og strekk deigen over fyllet, slik at den ligger stramt. Pensle med egg på den øvre langsiden og trykk til hele veien.
- Skjær vekk overskytende deig. Pensle pakken med egg og stek den ved 200 grader i ca. 20 minutter.
- Strø med melis, del den i porsjonsstykker og server med pisket fløte.