Menu

Jeg jobber i...

Fortsett

Vi oppdaterer innholdet
på bakgrunn av din type virksomhet

+

Crumble

  • Havreflingor 75.0 g
  • Solrosfrön 75.0 g
  • Sukker 50.0 g
  • Salt 2.0 g
  • Smør 75.0 g

Vaniljekrem

Epler

  • Eple(r) 1.5 kg
  • Vann 1.0 dl
  • Sukker 100.0 g
  • Vaniljesukker 6.0 g

Sukkerkake

  1. Crumble

    1. Forvarm ovnen til 160 grader.

    2. Hakk solsikkekjernene grovt og bland med mel, sukker, salt og smør til en smuldrete masse. Hell i en kakeform og stek i ovnen i 15 minutter. Ta ut og la avkjøles.

  2. Vaniljekrem

    1. Pisk den kalde melken med vaniljesauspulveret. La kremen svelle i minst 1 time.

    2. Pisk Rama Piske tykk. Bland sammen med vaniljekrem og Piske (kan lages dagen før).

  3. Epler

    1. Kok eplene med vann på lav varme. Rør litt av og til. Rør til eplene begynner å bli myke.

    2. Tilsett sukker og vanilje og kok opp igjen.

    3. La sausen stivne kaldt. Oppbevares i kjøleskapet.

  4. Sukkerkake

    1. Pisk egg og sukker til det blir lyst og luftig. Bland mel, Maizena maisstivelse og natron og tilsett blandingen i røren.

    2. Dekk et stekebrett med bakepapir og smør massen (bruk GN-brett). Stek på 165 grader i 15-20 minutter avhengig av ovn.

    La avkjøles

  5. Til servering

    Topp sukkerkakebunnen med

    1. Eplesaus

    2. Vanilla

    3. Crumble

    4. Pynt med frosne bringebær