Vintervarme med eple, bringebær og vanilje
På Valentinsdag er det alltid plass til litt ekstra kos og luksus. Denne fantastiske desserten er en luftig kake med hjemmelaget syrlig eplesaus og luftig vaniljevisp, solfylte sprøe smuler og iskalde bringebær. Alle elementer kan forberedes på forhånd!

Ingredienser
Vintervarme med eple, bringebær og vanilje
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Crumble
Havreflingor
/g
75.0 g
0%
Solrosfrön
/g
75.0 g
0%
Sukker
/g
50.0 g
0%
Salt
/g
2.0 g
0%
Smør
/g
75.0 g
0%
Vaniljekrem
Melk
/l
0.5 l
0%
Rama Professional Piske 31% 8 X 1L
/l
0.5 l
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Epler
Eple(r)
/kg
1.5 kg
0%
Vann
/dl
1.0 dl
0%
Sukker
/g
100.0 g
0%
Vaniljesukker
/g
6.0 g
0%
Sukkerkake
MAIZENA Maisstivelse 2,5kg
/g
70.0 g
0%

Hvetemel
/g
60.0 g
0%
Sukker
/g
100.0 g
0%
Bakepulver
/g
2.0 g
0%
Egg
/g
240.0 g
0%
Bringebær
/g
20.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Crumble
-
Havreflingor 75.0 g
-
Solrosfrön 75.0 g
-
Sukker 50.0 g
-
Salt 2.0 g
-
Smør 75.0 g
Vaniljekrem
-
Melk 0.5 l
Epler
-
Eple(r) 1.5 kg
-
Vann 1.0 dl
-
Sukker 100.0 g
-
Vaniljesukker 6.0 g
Sukkerkake
-
Hvetemel 60.0 g
-
Sukker 100.0 g
-
Bakepulver 2.0 g
-
Egg 240.0 g
-
Bringebær 20.0 g
Fremgangsmåte
-
Crumble
1. Forvarm ovnen til 160 grader.2. Hakk solsikkekjernene grovt og bland med mel, sukker, salt og smør til en smuldrete masse. Hell i en kakeform og stek i ovnen i 15 minutter. Ta ut og la avkjøles. -
Vaniljekrem
1. Pisk den kalde melken med vaniljesauspulveret. La kremen svelle i minst 1 time.2. Pisk Rama Piske tykk. Bland sammen med vaniljekrem og Piske (kan lages dagen før). -
Epler
1. Kok eplene med vann på lav varme. Rør litt av og til. Rør til eplene begynner å bli myke.2. Tilsett sukker og vanilje og kok opp igjen.3. La sausen stivne kaldt. Oppbevares i kjøleskapet. -
Sukkerkake
1. Pisk egg og sukker til det blir lyst og luftig. Bland mel, Maizena maisstivelse og natron og tilsett blandingen i røren.2. Dekk et stekebrett med bakepapir og smør massen (bruk GN-brett). Stek på 165 grader i 15-20 minutter avhengig av ovn.La avkjøles -
Til servering
Topp sukkerkakebunnen med 1. Eplesaus 2. Vanilla3. Crumble4. Pynt med frosne bringebær