Tre typer julesaus
En trio i julesauser! Her har du en julesaus for alle. En er helt vegan! En som passer perfekt til kalkun og en som går utmerket til ribbe.

Ingredienser
Tre typer julesaus
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Vegansk julesaus
Vann
/l
1.0 l
0%
Timian, fersk
/stk
8.0 stk
0%
Eple(r)
/st
1.0 st
0%
Appelsin
/stk
1.0 stk
0%
Nellikspiker
/stk
2.0 stk
0%
Sviskon
/g
50.0 g
0%
Allehånde
/g
5.0 g
0%
Eplejuice
/dl
2.0 dl
0%
Stjerneanis
/stk
3.0 stk
0%
Laurbærblad
/stk
2.0 stk
0%
Kanelstang, Hel
/
0.0
0%
Kalkunsaus
Knorr brunet kyllingsjy pasta 40L
/g
60.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Vann
/l
1.0 l
0%
Knorr Lys Roux 1kg
/g
120.0 g
0%

Løk, gul
/g
200.0 g
0%
Hvitløk
/g
100.0 g
0%
Appelsin
/stk
1.0 stk
0%
Timian, fersk
/stk
8.0 stk
0%
Eple(r)
/st
1.0 st
0%
Sviskon
/g
100.0 g
0%
Nellikspiker
/stk
2.0 stk
0%
Allehånde
/g
5.0 g
0%
Eplejuice
/dl
2.0 dl
0%
Stjerneanis
/stk
3.0 stk
0%
Kanelstang, Hel
/
0.0
0%
Laurbærblad
/stk
2.0 stk
0%
Svinesaus
Knorr Svinekraft pasta 1kg
/g
70.0 g
0%

Vann
/l
1.0 l
0%
Knorr Lys Roux 1kg
/g
120.0 g
0%

gul løk, hakket
/g
200.0 g
0%
Hvitløk
/g
100.0 g
0%
Appelsin
/stk
1.0 stk
0%
Timian, fersk
/stk
8.0 stk
0%
Eple(r)
/st
1.0 st
0%
Sviskon
/g
100.0 g
0%
Nellikspiker
/stk
2.0 stk
0%
Allehånde
/g
5.0 g
0%
Eplejuice
/dl
2.0 dl
0%
Stjerneanis
/stk
3.0 stk
0%
Kanelstang, Hel
/
0.0
0%
Laurbærblad
/stk
2.0 stk
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Vegansk julesaus
-
Vann 1.0 l
-
Timian, fersk 8.0 stk
-
Eple(r) 1.0 st
-
Appelsin 1.0 stk
-
Nellikspiker 2.0 stk
-
Sviskon 50.0 g
-
Allehånde 5.0 g
-
Eplejuice 2.0 dl
-
Stjerneanis 3.0 stk
-
Laurbærblad 2.0 stk
-
Kanelstang, Hel
Kalkunsaus
-
Vann 1.0 l
-
Løk, gul 200.0 g
-
Hvitløk 100.0 g
-
Appelsin 1.0 stk
-
Timian, fersk 8.0 stk
-
Eple(r) 1.0 st
-
Sviskon 100.0 g
-
Nellikspiker 2.0 stk
-
Allehånde 5.0 g
-
Eplejuice 2.0 dl
-
Stjerneanis 3.0 stk
-
Kanelstang, Hel
-
Laurbærblad 2.0 stk
Svinesaus
-
Vann 1.0 l
-
gul løk, hakket 200.0 g
-
Hvitløk 100.0 g
-
Appelsin 1.0 stk
-
Timian, fersk 8.0 stk
-
Eple(r) 1.0 st
-
Sviskon 100.0 g
-
Nellikspiker 2.0 stk
-
Allehånde 5.0 g
-
Eplejuice 2.0 dl
-
Stjerneanis 3.0 stk
-
Kanelstang, Hel
-
Laurbærblad 2.0 stk
Fremgangsmåte
-
Vegansk julesaus
Kok vannet og ha i Knorr Rødløksaus pulver og alle andre ingredienserKok i 20-30 min og sil. -
Kalkunsaus
Kok vannetKutt løk, hvitløk, appelsin, eple i grove biter.Ha det i det kokende vannet, sammen med Knorr kyllingsjy pasta, eplemost og alle krydderne.Kok i 20-30 minutter ved medium varme og sil.Tilsett Knorr Lys Roux under omrøring og kok i 2 minutter.Smak til med salt, pepper og hvitvinseddik -
Svinesaus
Kok vannetKutt løk, hvitløk, appelsin, eple i grove biter.Ha det i det kokende vannet, sammen med Knorr Svinekfraft, eplemost og alle krydderne.Kok i 20-30 minutter ved medium varme og sil.Tilsett Knorr Lys Roux under omrøring og kok i 2 minutter.Smak til med salt, pepper og hvitvinseddik -
Tips
Fargen kan justeres med et par dråper sukkerkulør.For å få ekstra god smak på sausen kan du tilsette litt stekesjy fra stek, kalkun eller ribbe.Kok da sausen i ytterligere noen minutter til du har en fyldig saus.Pisk eventuelt inn en spiseskje kaldt smør før servering.Sausen kan også tilsettes Maille Sennep Original eller Maille Sennep Grov OldstyleØnsker du en enda mer kremet saus - tilsett Rama Piske - gå da en smule ned på mengden av Knorr RouxJuster syren og balansen med våre spennende eddiker.Prøv f.eks. Maille Sherry eller Eplecider eddik.