I Brasil betyr ordet churrasco "grill". Det stammer fra det sørlige Brasil og gauchos (folk fra Rio Grande do Sul). Nesten alle begivenheter feires med en churrasco og det har utviklet seg til et perfekt måltid. Og jo flere tilbehør du har til churrasco, jo bedre! Her er tre dressinger som passer godt med grillmat.

Ingredienser
Bananchutney:
-
Chili, hakket, uten frø 12.0 g
-
Sjalottløk, hakket 100.0 g
-
Banan 300.0 g
-
Eple(r) 200.0 g
-
Epleeddik 150.0 g
-
Sukker 70.0 g
-
Fenikkelfrø 3.0 g
-
Korianderfrø 5.0 g
-
spansk paprika 5.0 g
-
Gurkemeie 3.0 g
-
havsalt 5.0 g
Salsa Fresca:
-
Paprika, blandet 220.0 g
-
Lime, saft 30.0 ml
-
Limezest 1.0 g
-
Ancho Chili, mild 5.0 g
-
Koriander, fersk, hakket 10.0 g
Mojo-Rojo
-
Paprika krydda 5.0 g
-
Eplecider 50.0 ml
Fremgangsmåte
-
Bananchutney:
- Skrell eplene og kutt dem i terninger. Hakk løk og del bananene i skiver.
- Tilsett eple, banan og løk i en panne sammen med eddik, sukker, chili og krydder, og kok opp.
- La det simre under lokk i 30 minutter, eller til eplet er kokt ut.
- Oppbevares kaldt i kjøleskap.
-
Salsa Fresca:
- Blant Tomatino, friske paprika og chili.
- Tilsett limejuice og zest.
- Smak til med salt, pepper og nyhakket koriander.
-
Mojo-Rojo
- Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.