Klassisk peppersaus
Peppersaus med tre ulike typer pepper for å gjøre sausen litt mer interessant. Vil du kan du blansjere pepperkornene, da blir sausen litt mildere. Server til en perfekt stekt kjøttbit eller andebryst.

Ingredienser
Klassisk peppersaus
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
saus
Pepper, svart
/g
20.0 g
0%
Rosèpepper
/g
10.0 g
0%
Grønne pepperkorn
/g
20.0 g
0%
Sjalottløk, finkuttet
/g
150.0 g
0%
Smør
/g
30.0 g
0%
Knorr Professional Fond Kalv 1L
/l
0.8 l
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Cognac, trestjärnig
/cl
5.0 cl
0%
Maille Sennep Original 1kg
/ml
15.0 ml
0%

Rama Professional Piske 31% 8 X 1L
/dl
4.0 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
MAIZENA Maisstivelse 2,5kg
/g
15.0 g
0%

Salt
/kg
0.0 kg
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
saus
-
Pepper, svart 20.0 g
-
Rosèpepper 10.0 g
-
Grønne pepperkorn 20.0 g
-
Sjalottløk, finkuttet 150.0 g
-
Smør 30.0 g
-
Cognac, trestjärnig 5.0 cl
-
Salt
Fremgangsmåte
-
saus
1. Start med å male pepperkornene i en morter eller knus de grovt.2. Kok ned kalvekraften til ca. 4–5 dl gjenstår.3. Stek pepper og løk i smøret. Tilsett cognac og brenn av ved å tenne på spriten.4. Tilsett den reduserte kalvefonden. La det koke opp.5. Hell i Rama Piske og kok sammen. Jevn til sausen med MAIZENA blandet med litt vann.6. Smak til sausen med dijonsennep og salt.