+

Kakebunn og bananlag

  • Rama Steke og Bake Margarin 1kg 300 g
  • Farin 140 g
  • Sukker 400 g
  • Egg 200 g
  • Hvetemel 360 g
  • Bakepulver 4 g
  • Banan 1.5 kg
  • Lime, saft 1 dl
  1. Kakebunn og bananlag

    1. Rør sukker og farin med margarin til en jevn deig og tilsett et egg av gangen.
    2. Bland hvetemel med bakepulver og tilsett melet i deigen uten at det klumper seg. Fordel kakedeigen i en smurt gastrobakk.
    3. Skjær banan i skiver på langs og karamelliser sukkeret til det tar farge. Tilsett så banan. Rør forsiktig, tilsett lime/sitronsaft.
    4. Legg de karamelliserte bananene i et jevnt lag over kakedeigen.
    5. Stek i ovn på 170 grader i ca 40 minutter.

    Serveres med pisket krem.

+