Tarte Tatin, vanilje semifreddo og eddiksaltet karamell
Tarte Tatin, er oppkalt etter søstrene Tatin som oppfant den og serverte den på hotellet som sin signaturrett . Tarte tatin er et bakverk der frukten karamelliseres i smør og sukker før terte blir bakt. Tarte tatin stammer fra Frankrike, men har spredt seg til andre land gjennom årene. I denne desserten blandes den italienske semifreddo som egentlig er veldig lik den franske parfait, en halvfrossen luftig mousse. Denne desserten er altså veldig klassisk, men med en Maille sherryeddik-vri.

Ingredienser
Tarte Tatin, vanilje semifreddo og eddiksaltet karamell
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Vanilje semifreddo
Melk
/dl
5.0 dl
0%
Fløte
/dl
5.0 dl
0%
Eggeplommer
/stk
4.0 stk
0%
Sukker
/g
120.0 g
0%
Eddiksaltet karamell
Sukker
/g
500.0 g
0%
Fløte
/dl
5.0 dl
0%
SHERRYEDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/dl
0.5 dl
0%

1 Klype Salt
/
0.0
0%
Tarte Tatin
Eple(r)
/st
5.0 st
0%
Butterdeig
/
0.0
0%
Saltet Karamell
/
0.0
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Vanilje semifreddo
-
Melk 5.0 dl
-
Fløte 5.0 dl
-
Eggeplommer 4.0 stk
-
Sukker 120.0 g
Eddiksaltet karamell
-
Sukker 500.0 g
-
Fløte 5.0 dl
-
1 Klype Salt
Tarte Tatin
-
Eple(r) 5.0 st
-
Butterdeig
-
Saltet Karamell
Fremgangsmåte
-
Vanilje semifreddo
- Bland dessertingrediensen med melken. Tilsett fløten. Varm sukker-og eggeskummet over et vannbad til 84 grader. Avkjøl.
- Bland sukker- og eggeskummet ned i vaniljesausen. Frys til -14 grader.
-
Eddiksaltet karamell
- Varm sukkeret i en tykkbunnet panne til det er mørkebrunt.
- Tilsett fløten mens du rører med en visp. Tilsett eddik.
- Kok litt og tilsett salt.
-
Tarte Tatin
- Skrell et eple og riv det i åtte porsjoner.
- Legg rikelig med karamell i bunnen av pannen.
- Plasser epleskivene på bunnen. Plasser butterdeigen på toppen av eplene, slik at deigen når kantene på pannen på alle sider.
- Varm tatinen til eplene er karamellisert. Stek i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.