Menu

Ingredienser

+

Vanilje semifreddo

Eddiksaltet karamell

Tarte Tatin

  • Eple(r) 5.0 st
  • Butterdeig
  • Saltet Karamell

Tarte Tatin, er oppkalt etter søstrene Tatin som oppfant den og serverte den på hotellet som sin signaturrett . Tarte tatin er et bakverk der frukten karamelliseres i smør og sukker før terte blir bakt. Tarte tatin stammer fra Frankrike, men har spredt seg til andre land gjennom årene. I denne desserten blandes den italienske semifreddo som egentlig er veldig lik den franske parfait, en halvfrossen luftig mousse. Denne desserten er altså veldig klassisk, men med en Maille sherryeddik-vri.

...

Fremgangsmåte

  1. Vanilje semifreddo

    1. Bland dessertingrediensen med melken. Tilsett fløten. Varm sukker-og eggeskummet over et vannbad til 84 grader. Avkjøl. 
    2. Bland sukker- og eggeskummet ned i vaniljesausen. Frys til -14 grader.
    Protip: Kjør semifreddoen gjennom en blender til den er myk før servering.
  2. Eddiksaltet karamell

    • Varm sukkeret i en tykkbunnet panne til det er mørkebrunt. 
    • Tilsett fløten mens du rører med en visp. Tilsett eddik. 
    • Kok litt og tilsett salt.
  3. Tarte Tatin

    1. Skrell et eple og riv det i åtte porsjoner. 
    2. Legg rikelig med karamell i bunnen av pannen. 
    3. Plasser epleskivene på bunnen. Plasser butterdeigen på toppen av eplene, slik at deigen når kantene på pannen på alle sider.
    4. Varm tatinen til eplene er karamellisert. Stek i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny