Stekt piggvar med løk og brunet smørsaus
Knorr Professional Kyllingfond a la Kokkelandslaget. Denne retten inneholder tre varianter av løk for å forbedre den delikate smaken og den faste teksturen til piggvaren.

Ingredienser
Stekt piggvar med løk og brunet smørsaus
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Piggvar
Smør
/g
100.0 g
0%
Rapsolje
/g
30.0 g
0%
Piggvar, hel
/g
2500.0 g
0%
Løk
Vårløk
/g
400.0 g
0%
Løk, små med grønt
/g
500.0 g
0%
Gressløk
/g
200.0 g
0%
Smør
/g
150.0 g
0%
Vann
/ml
300.0 ml
0%
Salt
/g
25.0 g
0%
Saus
Rama Professional Piske 31% 8 X 1L
/ml
500.0 ml
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Knorr Professional Fond Kylling 1L
/ml
500.0 ml
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Brunet smør
/g
500.0 g
0%
Sitron
/stk
1.0 stk
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Piggvar
-
Smør 100.0 g
-
Rapsolje 30.0 g
-
Piggvar, hel 2500.0 g
Løk
-
Vårløk 400.0 g
-
Løk, små med grønt 500.0 g
-
Gressløk 200.0 g
-
Smør 150.0 g
-
Vann 300.0 ml
-
Salt 25.0 g
Saus
-
Brunet smør 500.0 g
-
Sitron 1.0 stk
Fremgangsmåte
-
Piggvar
- Fisken fileteres og skjæres i stykker av ca. 100 g. Stekes i olje på høy varme på begge sider, og glaseres deretter ferdig i smør.
-
Løk
1. Del vårløken på langs og skyll godt. Stek vårløken på begge sider i varm olje.2. Skjær småløken i to og stek i tørr panne til den er helt svart på snittsiden. Avkjøl og del i båter.3. Skrell rødløken og stek den hel i smør, vann og salt til den er helt myk. -
Saus
- - Brun smøret og la det avkjøles. -
- Bland fløten med Knorr Professional Kyllingfond og varm opp forsiktig.
- Ha i det brunede smøret litt om gangen mens du rører.
- Smak til med salt og sitronsaft og skum sausen rett før servering.