Ingredienser
Piggvar
-
Piggvar, hel 2500.0 g
Løk
-
Vårløk 200.0 g
-
Løk, små med grønt 200.0 g
-
Rødløk, små 200.0 g
-
Vann 300.0 ml
-
Salt 60.0 g
Saus
-
Brunet smør 500.0 g
-
Sitron 1.0 stk
Fremgangsmåte
-
Piggvar
- Fisken fileteres og skjæres i stykker av ca. 100 g. Stekes i nøytral margarin på høy varme på begge sider, og glaseres deretter ferdig i smør.
-
Løk
- Vårløken vaskes ren for jord. Røttene stekes i varm margarin og deretter på begge sider.
- Løken deles i to og svis i tørr stekepanne til skjæreflaten er helt svart. Avkjøles og skjæres i båter.
- Rødløken renses og tilberedes i smør og vann.
-
Saus
- Piske og kyllingfond røres sammen og lunes. Deretter monteres det brunede smøret, litt av gangen, under omrøring.
- Smak til med salt og sitron, og skum sausen før servering.