Stekt og sennepssyltet blomkål med ras el hanout
Hele blomkålen får være med. Stekt, syltet og fullpakket med alle julens krydder i en vel avveid balanse.

Ingredienser
Ras el hanout 1dl
-
Ingefära malen 2.0 ts
-
Svart pepper, malt 2.0 ts
-
Koriander, malt 2.0 ts
-
Muskattnøtt, malt 2.0 ts
-
Kryddnellik malt 2.0 ts
-
Kardemomme, malt 2.0 ts
-
Kanel, malt 1.0 ts
-
Paprika, røkt picante (valgfritt) 1.0 ts
Stekt og sennepssyltet blomkål med ras el hanout
-
Blomkål 1.0 stk
-
Matolje 1.0 ss
-
Flaksalt 1.0 ss
-
Ras el hanout 2.0 ss
-
Sennepsfrø gule 0.5 ss
-
Sennepsfrø brune 0.5 ss
-
Eddik 3.0 ss
-
Vann 3.0 ss
-
Sukker 40.0 g
Fremgangsmåte
-
Ras el hanout 1dl
- Alle krydderne skal være malte. Bland sammen og oppbevar i en boks. Tilsett litt røyksmak og varm opp med pimiento.
-
Stekt og sennepssyltet blomkål med ras el hanout
- Plukk bort bladene. Strimle de tynt og legg i isvann.
- Bland sennep og matolje. Pensle blomkålen med sennepsoljen og strø på salt og krydderblanding. Bak i ovnen 150 ºC i ca. 45 minutter.
- Kok opp eddik, vann og sukker. Sett til siden. Kok opp vannet i en kasserolle ca. 2 liter. Legg i sennepsfrø og la de småkoke i ca. 2 minutter. Hell av de i en sil og legg frøene i eddiklaken. Sett til siden.
-
Servering
- Ta ut blomkålhodet og legg på et fat. Hell av bladene og tørk av de. Bland med syltede sennepsfrø og fordel over blomkålen. Server gjerne litt sennep ved siden av.