Menu

Ingredienser

+

Ras el hanout 1dl

  • Ingefära malen 2.0 ts
  • Svart pepper, malt 2.0 ts
  • Koriander, malt 2.0 ts
  • Muskattnøtt, malt 2.0 ts
  • Kryddnellik malt 2.0 ts
  • Kardemomme, malt 2.0 ts
  • Kanel, malt 1.0 ts
  • Paprika, røkt picante (valgfritt) 1.0 ts

Stekt og sennepssyltet blomkål med ras el hanout


Hele blomkålen får være med. Stekt, syltet og fullpakket med alle julens krydder i en vel avveid balanse. 

...

Fremgangsmåte

  1. Ras el hanout 1dl

    • Alle krydderne skal være malte. Bland sammen og oppbevar i en boks. Tilsett litt røyksmak og varm opp med pimiento. 
  2. Stekt og sennepssyltet blomkål med ras el hanout

    • Plukk bort bladene. Strimle de tynt og legg i isvann.
    • Bland sennep og matolje. Pensle blomkålen med sennepsoljen og strø på salt og krydderblanding. Bak i ovnen 150 ºC i ca. 45 minutter. 
    • Kok opp eddik, vann og sukker. Sett til siden. Kok opp vannet i en kasserolle ca. 2 liter. Legg i sennepsfrø og la de småkoke i ca. 2 minutter. Hell av de i en sil og legg frøene i eddiklaken. Sett til siden. 
  3. Servering

    • Ta ut blomkålhodet og legg på et fat. Hell av bladene og tørk av de. Bland med syltede sennepsfrø og fordel over blomkålen. Server gjerne litt sennep ved siden av. 
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny