Steinsopp Risotto med pinnekjøtt og granateple
Har du pinnekjøtt til overs? Topp en deilig risotto med restematen fra julens fester.

Ingredienser
Steinsopp Risotto med pinnekjøtt og granateple
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Soppristotto
Sopp, tørket
/g
20.0 g
0%
Olivenolje
/ml
15.0 ml
0%
gul løk, hakket
/stk
1.0 stk
0%
Timian, fersk
/g
10.0 g
0%
Knorr Hvitløk Krydderpasta 340g
/g
10.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Risottoris
/g
300.0 g
0%
Hvitvin
/dl
3.0 dl
0%
Knorr Professional Fond Kylling 1L
/l
0.8 l
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Smør
/g
20.0 g
0%
Parmesanost, revet
/g
50.0 g
0%
Rester av pinnekjøtt
/g
500.0 g
0%
Granateplekjerner, frosne
/g
50.0 g
0%
Timian, fersk
/g
0.0 g
0%
Sitron
/stk
0.0 stk
0%
Salt Og Pepper
/
0.0
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Soppristotto
-
Sopp, tørket 20.0 g
-
Olivenolje 15.0 ml
-
gul løk, hakket 1.0 stk
-
Timian, fersk 10.0 g
-
Risottoris 300.0 g
-
Hvitvin 3.0 dl
-
Smør 20.0 g
-
Parmesanost, revet 50.0 g
-
Rester av pinnekjøtt 500.0 g
-
Granateplekjerner, frosne 50.0 g
-
Timian, fersk
-
Sitron
-
Salt Og Pepper
Fremgangsmåte
-
Soppristotto
Legg valgfri tørket sopp i varmt vann i ca 30 minutter og la soppen bløtegges. Hell så av vannet og tørk soppen godt.Fres den finhakkede løken, grovhakkede soppen, hvitløkspasta og timian i olje i 2 minutter i en tykkbunnet kjele.Ha i risen, rør rundt og la frese i ytterligere 2 minutter.Ha i hvitvin og la koke til det meste av væska er kokt inn.Kok opp kraften i egen kjele, og spe risottoen med 1,5 dl kraft av gangen.La koke under omrøring til kraften nesten er kokt inn. Fortsett til all kraften er tilsatt. Dette tar 15-20 minutter.Mens risottoen koker, fres opp strimler med rester av pinnekjøtt på middels varme, og ha dette klart til å toppe risottoen med.Rens ut fruktkjøttet fra Granateplet og ha sammen med pinnekjøttetTa kjelen av varmen og vend inn smør og parmesan. Smak til med salt, pepper og litt presset sitronsaft.Topp så med stekt strimlet pinnekjøtt, granateple og frisk timian