Steambuns (Bao)
Dette er en oppskrift på bao eller steambuns som det også kalles. Fyll bollene med svinekjøtt, kylling eller the Vegetarian Butchers plantebaserte alternativ.
/main-header.jpg)
Ingredienser
Steambuns (Bao)
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Buns:
Melk
/dl
3.3 dl
0%
Gjær
/g
15.0 g
0%
Hvetemel
/g
720.0 g
0%
Sukker
/g
70.0 g
0%
Salt
/g
10.0 g
0%
Bakepulver
/g
4.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Buns:
-
Melk 3.3 dl
-
Gjær 15.0 g
-
Hvetemel 720.0 g
-
Sukker 70.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Bakepulver 4.0 g
Fremgangsmåte
-
Buns:
- Varm melk og margarin til ca 40 grader.
- Sikt de tørre ingrediensene i en mellomstor bolle og pisk blandingen hurtig med en visp for å blande alt.
- Elt alt godt sammen i en kjøkkenmaskin på lav hastighet først. Tilsett langsomt de tørre ingrediensene, en skje ad gangen. Elt deigen i 10 min. Deigen skal være myk og elastisk, og ikke klebe.
- Dekk over bollen med plastfilm og la deigen heve i romtemperatur til den dobler størrelse, omtrent i en time.
- Kjevle ut deigen til den er ca 6 mm tykk. Bruk en stansering og stans ut en og en bolle. Pensle bollene forsiktig med olje for å hindre at de fester seg i hverandre.
- Brett hver bolle over i en halvsirkel, og klem veldig forsiktig sammen i kantene. Kjevle bollene forsiktig igjen så overflaten blir jevn. La bollene heve på bakepapir på et stekebrett i 30 min under plastfilm.
- Damp bollene i en dampovn på 100% damp i ca. 4 minutter. Eventuelt kan de dampes i en kjele med litt vann. Varm opp vann i en kjele til nesten kokepunktet. I mellomtiden legger du bakepapir på benken og skjærer ut en sirkel til din dampkoker-kurv eller potetrist.
- Sett en plate med papir på benken. Plasser forsiktig damp-risten på kjelen og la dampe i 5-10 minutter. Legg de dampkokte bollene på platen og dekk over med et kjøkkenhåndkle til de skal serveres.