Menu

Ingredienser

+

Buns:

 • Melk 3.3 dl
 • Gjær 15.0 g
 • Hvetemel 720.0 g
 • Sukker 70.0 g
 • Salt 10.0 g
 • Bakepulver 4.0 g

Dette er en oppskrift på bao eller steambuns som det også kalles. Fyll bollene med svinekjøtt, kylling eller the Vegetarian Butchers plantebaserte alternativ.

...

Fremgangsmåte

 1. Buns:

  1. Varm melk og margarin til ca 40 grader.
  2. Sikt de tørre ingrediensene i en mellomstor bolle og pisk blandingen hurtig med en visp for å blande alt.
  3. Elt alt godt sammen i en kjøkkenmaskin på lav hastighet først. Tilsett langsomt de tørre ingrediensene, en skje ad gangen. Elt deigen i 10 min. Deigen skal være myk og elastisk, og ikke klebe.
  4. Dekk over bollen med plastfilm og la deigen heve i romtemperatur til den dobler størrelse, omtrent i en time.
  5. Kjevle ut deigen til den er ca 6 mm tykk. Bruk en stansering og stans ut en og en bolle. Pensle bollene forsiktig med olje for å hindre at de fester seg i hverandre.
  6. Brett hver bolle over i en halvsirkel, og klem veldig forsiktig sammen i kantene. Kjevle bollene forsiktig igjen så overflaten blir jevn. La bollene heve på bakepapir på et stekebrett i 30 min under plastfilm.
  7. Damp bollene i en dampovn på 100% damp i ca. 4 minutter. Eventuelt kan de dampes i en kjele med litt vann. Varm opp vann i en kjele til nesten kokepunktet. I mellomtiden legger du bakepapir på benken og skjærer ut en sirkel til din dampkoker-kurv eller potetrist.
  8. Sett en plate med papir på benken. Plasser forsiktig damp-risten på kjelen og la dampe i 5-10 minutter. Legg de dampkokte bollene på platen og dekk over med et kjøkkenhåndkle til de skal serveres.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny