Ingredienser
Buns:
-
Melk 3.3 dl
-
Gjær 15.0 g
-
Hvetemel 720.0 g
-
Sukker 70.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Bakepulver 4.0 g
Fremgangsmåte
-
Buns:
- Varm melk og margarin til ca 40 grader.
- Sikt de tørre ingrediensene i en mellomstor bolle og pisk blandingen hurtig med en visp for å blande alt.
- Elt alt godt sammen i en kjøkkenmaskin på lav hastighet først. Tilsett langsomt de tørre ingrediensene, en skje ad gangen. Elt deigen i 10 min. Deigen skal være myk og elastisk, og ikke klebe.
- Dekk over bollen med plastfilm og la deigen heve i romtemperatur til den dobler størrelse, omtrent i en time.
- Kjevle ut deigen til den er ca 6 mm tykk. Bruk en stansering og stans ut en og en bolle. Pensle bollene forsiktig med olje for å hindre at de fester seg i hverandre.
- Brett hver bolle over i en halvsirkel, og klem veldig forsiktig sammen i kantene. Kjevle bollene forsiktig igjen så overflaten blir jevn. La bollene heve på bakepapir på et stekebrett i 30 min under plastfilm.
- Damp bollene i en dampovn på 100% damp i ca. 4 minutter. Eventuelt kan de dampes i en kjele med litt vann. Varm opp vann i en kjele til nesten kokepunktet. I mellomtiden legger du bakepapir på benken og skjærer ut en sirkel til din dampkoker-kurv eller potetrist.
- Sett en plate med papir på benken. Plasser forsiktig damp-risten på kjelen og la dampe i 5-10 minutter. Legg de dampkokte bollene på platen og dekk over med et kjøkkenhåndkle til de skal serveres.