Menu

Ingredienser

+

Røkt Makrellkraft

  • Røkt makrellbein 2.0 stk
  • Tørkede shiitake-sopp 5.0 st
  • Kombu 1.0 stk
  • Vann 2.0 l

Kyllingkraft

Kraft (per servering)

Ramen Egg

  • Egg 10.0 stk
  • Mirin, risvin 150.0 ml
  • Lys soyasaus 150.0 ml
  • Mørk soyasaus 30.0 g

Kylling Char Siu

Ramen Toppings

  • Ramennudler 850.0 g
  • Shiitakesopp, skivet og stekt 250.0 g
  • Vårløk 150.0 g
  • Babysalat 100.0 g
  • Gulrot 300.0 g
  • Babymais, kokt og grillet 20.0 n/a
  • Chiliolje 100.0 ml
  • Små firkantede nori-ark 10.0 n/a
  • Mikrogrønt
  • Togarashi
  • Ristet sesamfrø

Denne smakfulle ramenretten er laget av kyllingkraft og røkt makrellkraft, inspirert av japansk dashi. Kraftene kombineres for å skape en dyp umami-base,o g blir kremet ved å blande inn majones. Serveres med saftig char siu-kylling marinert over natten i soyasaus, hvitløk, ingefær og hoisin før de grilles til perfeksjon. 

...

Fremgangsmåte

  1. Røkt Makrellkraft

    • Legg fiskebein fra røkt makrell i kaldt vann.
    • Legg til sopp og kombu.
    • Kok opp og la det småkoke i 45-60 minutter.
    • Sil buljongen.
  2. Kyllingkraft

    • Legg alle ingrediensene i en stor gryte og tilsett kaldt vann.
    • Kok opp og småkoke i minst 3-4 timer.
    • Sil kraften og redusere den til 3-4 liter.
    • Tilsett Knorr Asian Chicken Powder etter smak, for å forbedre kyllingkraften.
    • Hvis nødvendig, tilsett litt salt eller lys soyasaus.
    • Hvis du liker det sterkere, kan du tilsette mer gochujang.
  3. Kraft (per servering)

    • Tilsett begge buljongene sammen og bland den varme buljongen med majones, bland raskt.
    • Ikke la det koke mer.
    • Bland med en visp eller puls med en stavmikser.
  4. Ramen Egg

    • Kok opp vann.
    • Når vannet koker, legg eggene i gryten.
    • Kok i 6 minutter.
    • Ta eggene ut av vannet og legg dem i isvann.
    • Avkjøl og skrell.
    • Bland mirin og soyasaus sammen i en liten bolle, tilsett eggene og la dem marinere i minst 3 timer, men helst over natten. Oppbevar dem i kjøleskapet.
    • La dem komme til romtemperatur før servering, og del dem i to.
  5. Kylling Char Siu

    • Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og tilsett kyllingen. Mariner over natten.
    • Etter marinering, legg kyllingen på et papirhåndkle.
    • Grill kyllingen til den er gjennomstekt
    Skjær kyllingen i skiver for å legge på toppen av ramen.
  6. Ramen Toppings

    •  Del buljongen jevnt over skålene og nudlene.
    • Topp ramen med skiver char siu-kylling, ramen egg, shiitake, grillet babymais, revet gulrot, spinatblader og vårløk.
    • Drypp litt chiliolje over ramen.
    • Dryss litt sesam og togarashi på toppen og legg et nori-ark på siden av skålen.
    • Legg til litt mikrogrønt på toppen.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny