Sitronverbena panna cotta, crispy mango sukkerbrød og mangomousse
Panna cotta, direkte oversatt «kokt fløte», er en italiensk dessert. Den lages som en pudding av gelatin, fløte, sukker og vaniljestang. En panna cotta kan ofte være litt sur. Prøv denne smakfulle pannacottaen laget kjapt, enkelt og delikat.

Ingredienser
Sitronverbena panna cotta, crispy mango sukkerbrød og mangomousse
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Panna cotta
Melk (Helmelk)
/dl
5.0 dl
0%
Fløte
/dl
5.0 dl
0%
200g Sitronverbena
/
0.0
0%
Sitronskall (2 sitroner)
/g
10.0 g
0%
Mango sukkerbrød
Eggehvite
/g
200.0 g
0%
Eggeplomme
/g
80.0 g
0%
MAIZENA Maisstivelse 2,5kg
/g
40.0 g
0%

Sukker
/g
140.0 g
0%
Mangomousse
Melk (Helmelk)
/dl
1.0 dl
0%
Mangokuler
Mango
/g
0.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Panna cotta
-
Melk (Helmelk) 5.0 dl
-
Fløte 5.0 dl
-
200g Sitronverbena
-
Sitronskall (2 sitroner) 10.0 g
Mango sukkerbrød
-
Eggehvite 200.0 g
-
Eggeplomme 80.0 g
-
Sukker 140.0 g
Mangomousse
-
Melk (Helmelk) 1.0 dl
Mangokuler
-
Mango
Fremgangsmåte
-
Panna cotta
- Legg verbena og sitronskall i melk over natten.
- Kok opp melken og tilsett Carte d'or panna catta pulveret og rør i ca. 30 sekunder til det er helt oppløst.
- Tilsett fløte og bland igjen.
- Fordel i serveringsboller og la avkjøle i 6 timer i kjøleskap før servering.
-
Mango sukkerbrød
- Kjør alle ingrediensene sammen til massen er jevn. Hell over i en sifonflaske og sett inn 3 patroner.
- Fyll koppen fra sifongen til den er 2/3 full. Sett mikrobølgeovnen på full effekt i ett minutt. Gjenta til flasken er tom.
- Riv av kakebitene. Legg på en bakeplate og stek på 65 grader over natten.
-
Mangomousse
- Hell den kalde melken i en bolle og tilsett pulveret.
- Pisk på lav hastighet i ca. 2 minutter til pulveret er jevnt blandet med væsken.
- Pisk raskt i ca. 5 minutter til moussen er luftig.
- La moussen hvile i en time. Hell moussen i en sprøytepose.
-
Mangokuler
- Skrell en moden mango.
- Bruk en melonskje til å skjære ut mangokuler. Smak til med vaniljeolje.