Sitronkrem, hvit sjokolademousse, olivensukkertøy, lakris og hylleblomst
Lemon posset, syllabub eller curd. Kjært barn har mange navn. En posset var opprinnelig en populær britisk varm drikke laget av melk mikset med syre, ofte vin eller cider. På 1500-tallet utviklet drikken seg til en krem- til dessert, basert på sukker og sitrus. Prøv denne spennende desserten, retro mikset med det nye.

Ingredienser
Sitronkrem, hvit sjokolademousse, olivensukkertøy, lakris og hylleblomst
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Sitronkrem
Fløte
/dl
9.0 dl
0%
Sukker
/g
260.0 g
0%
Sitronsaft
/g
170.0 g
0%
Hvit sjokolademousse
Melk (Helmelk)
/dl
15.0 dl
0%
Olivensukkertøy
Oliven, sort
/g
30.0 g
0%
Muscovadosukker
/g
10.0 g
0%
MAIZENA Maisstivelse 2,5kg
/g
5.0 g
0%

Lakrismarengs
Eggehvite
/g
50.0 g
0%
Melis
/g
50.0 g
0%
Lakrispulver
/g
1.0 g
0%
Hylleblomstmarengs
Eggehvite
/g
40.0 g
0%
Melis
/g
50.0 g
0%
hylleblomstsaft
/ml
5.0 ml
0%
HVITVINSEDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/ml
5.0 ml
0%

Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Sitronkrem
-
Fløte 9.0 dl
-
Sukker 260.0 g
-
Sitronsaft 170.0 g
Hvit sjokolademousse
-
Melk (Helmelk) 15.0 dl
Olivensukkertøy
-
Oliven, sort 30.0 g
-
Muscovadosukker 10.0 g
Lakrismarengs
-
Eggehvite 50.0 g
-
Melis 50.0 g
-
Lakrispulver 1.0 g
Hylleblomstmarengs
-
Eggehvite 40.0 g
-
Melis 50.0 g
-
hylleblomstsaft 5.0 ml
Fremgangsmåte
-
Sitronkrem
- Klem sitronsaften.
- Kok opp fløten og sukkeret og tilsett sitronsaften.
- Hell i en kald kakeform.
-
Hvit sjokolademousse
- Bland carte d'or hvit sjokolademousse med kald melk.
- Begynn med å røre det sammen i en elektrisk mikser i 2 minutter ved lav hastighet.
- Fortsett med omrøring i 3 minutter med høy hastighet.
- La moussen hvile i en time. Hell i en sprøytepose.
-
Olivensukkertøy
- Vri ut vannet av oliven og tørk dem grundig.
- Legg på bakeplate og tørk i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter.
- Bland sukker og maisstivelse i blender.
- Hakk oliven grovt.
- Legg på bakeplate og stek på 160 grader i 20 minutter.
-
Lakrismarengs
- Visp eggehvitene og halvparten av sukkeret til skum.
- Tilsett lakrispulveret og rør.
- Tilsett resten av sukkeret og rør til det er blankt.
- Hell i en kakeform og tørk i ovnen over natten ved 64 grader.
-
Hylleblomstmarengs
- Bland eggehviter, saft og eddik.
- Visp eggehvitene og halvparten av sukkeret til skum.
- Tilsett resten av sukkeret og rør til det er blankt.
- Hell i en kakeform og stek i ovnen over natten ved 64 grader.