Sherryeddiksglace til grillet laks
Bruk denne enkle saus til stekt eller grillet laks som her eller alternativt slå litt eddiksglace over vaniljeis med jordbær. MAILLE Sherryeddik er lagrat på eikefat!

Ingredienser
Sherryeddiksglace til grillet laks
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Metode
SHERRYEDDIK MAILLE flaske 500ml
/ml
250.0 ml
0%
Muscovadosukker, lyst
/g
140.0 g
0%
Til Servering:
/
0.0
0%
Laksefilet
/kg
1.2 kg
0%
Spisskål
/g
500.0 g
0%
Sitron
/stk
2.0 stk
0%
Smør
/g
80.0 g
0%
Timian, fersk
/g
3.0 g
0%
Salt Och Pepper
/
0.0
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Metode
-
SHERRYEDDIK MAILLE flaske 500ml 250.0 ml
-
Muscovadosukker, lyst 140.0 g
-
Til Servering:
-
Laksefilet 1.2 kg
-
Spisskål 500.0 g
-
Sitron 2.0 stk
-
Smør 80.0 g
-
Timian, fersk 3.0 g
-
Salt Och Pepper
Fremgangsmåte
-
Metode
- Bland eddik og råsukker i en kjele, la det småkoke til en sirup. Hvis sirupen blir for tykk, fortynnes den med 1 ts vann.
- Dekk bunnen av en kjele med litt vann og tilsett smør, kål, sitronzest og timian. La det småkoke til kålen er mør. Krydre med salt og pepper.
- Stek laksen i litt olje over moderat varme og smak til med salt og pepper.
- Server laks med kål og eddiksglace.