Sei med søtpotet- og gulrotstappe
En herlig duftende fiskerett med litt sting og masse godsaker.

Ingredienser
Sei med søtpotet- og gulrotstappe
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Fisk
Seifilet
/kg
1.3 kg
0%
Saus
Knorr Økologisk Grønnsaksbuljong Lavsalt 125L
/g
40.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Rama Professional Mat 15 Laktosefri 1L
/l
0.5 l
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Vann
/l
0.5 l
0%
Knorr Cold Base Stivelse (Kaldrørt jevning) 2x2kg
/g
15.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Knorr Professional Røkt Chili Puré 750g (delistet)
/g
10.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Stappe
Søtpotet
/kg
1.0 kg
0%
Gulrot
/kg
2.0 kg
0%
Vann
/l
5.0 l
0%
Knorr Umami (Allkrydder) 1kg
/g
30.0 g
0%

Margarin, flytende
/dl
0.3 dl
0%
Løkblanding
Purreløk
/g
200.0 g
0%
Stangselleri
/g
167.0 g
0%
Knorr Professional Hvitløk Puré 750g
/g
20.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Spinat, renset
/g
200.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Fisk
-
Seifilet 1.3 kg
Saus
-
Vann 0.5 l
Stappe
-
Søtpotet 1.0 kg
-
Gulrot 2.0 kg
-
Vann 5.0 l
-
Margarin, flytende 0.3 dl
Løkblanding
-
Purreløk 200.0 g
-
Stangselleri 167.0 g
-
Spinat, renset 200.0 g
Fremgangsmåte
-
Fisk
- Porsjoner fisken.
-
Saus
- Kok opp vann og tilsett buljong og fløte.
- Bland inn resten av ingrediensene.
- Sausen helles over fisken under neste steg.
-
Stappe
- Kutt søtpotet og gulrot i terninger. Sett på en kjele med vann og grønnsaksbuljong, tilsett grønnsakene og la de kokes myke.
- Hell av vannet og mos grønnsakene med en visp. Sett til side og avkjøl.
-
Løkblanding
- Varm margarin og sauter purreløk, hvitløk og løk til de er myke.
- Legg spinat i formen og spre ut løkblandingen over spinaten.
- Legg fisken i formen og hell sausen jevnt over.
- Tilsett forsiktig søtpotet- og gulrotstappen på toppen.
- Stekes på 175° i ca. 25 minutter.