Salt karamellmousse med lakris
En luftig, enkel og en helt uimotståelig mousse, en virkelig god slutt på et godt måltid. Oppskriften her kan fryses og serveres som en parfait. Beregn ca. 50 g mousse per person.

Ingredienser
Salt karamellmousse med lakris
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Karamellmousse
Rama Professional Piske 31% 8 X 1L
/dl
3.0 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Eggeplomme
/g
65.0 g
0%
Carte d'Or Karamell topping 1kg
/g
130.0 g
0%

Nøtter og mandel og produkter derav: Kan inneholde spor av
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Salt
/g
3.0 g
0%
Lakrispulver
/g
4.0 g
0%
Vann
/ml
40.0 ml
0%
Gelatin
/g
20.0 g
0%
Til servering
Bringebær
/g
150.0 g
0%
Hvit sjokolade
/g
50.0 g
0%
Lakrispulver
/g
0.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Karamellmousse
-
Eggeplomme 65.0 g
-
Salt 3.0 g
-
Lakrispulver 4.0 g
-
Vann 40.0 ml
-
Gelatin 20.0 g
Til servering
-
Bringebær 150.0 g
-
Hvit sjokolade 50.0 g
-
Lakrispulver
Fremgangsmåte
-
Karamellmousse
- Pisk fløten til hvitt skum.
- Pisk eggeplommen luftig sammen med salt, lakrispulver og 50 g karamelltopping.
- Vend eggeblandingen sammen med resten av toppingen og vend ned i fløteskummet.
- Løs opp Texture i lunkent vann og vend inn i blandingen.
- Fordel moussen i glass og avkjøl i minst to timer før servering.
-
Til servering
- Dekorer med bringebær, revet hvit sjokolade og lakrispulver.