Salat med beter, selleri og eple
Et høstlig, fargesprakende og lekkert tilbehør laget med ulike typer beter, ristet bokhvete og eple.

Ingredienser
Beter:
-
Gulbete 0.5 kg
-
Rødbeter 0.5 kg
Salat:
-
Gulbete 100.0 g
-
Rødbeter 200.0 g
-
Stangselleri 122.0 g
-
Eple(r) 120.0 g
-
Bokhvete 15.0 g
Fremgangsmåte
-
Beter:
- Kok gulbete og rødbete myke i lettsaltet vann.
- Kjøl ned og skjær så i båter.
-
Salat:
- Skjær gulbete og rødbete tynt på mandolin. Skjær også stangsellerien tynt på mandolin og legg i isvann. Skjær eplet tynt og plukk løpstikken.
- Rist bokhveten i tørr, varm panne.
- Bland alle betene, stangselleri, eplene og evnt løpstikke med vinaigrette sammen med salt og pepper.