Menu

Ingredienser

+

Rødbetetartar

  • Rødbeter 1.2 kg
  • Bringebæreddik 7.5 cl
  • Maille Grov Sennep 75.0 g
  • 1 Klype Salt

Bringebæreddik

Syltet sennepsfrø

Persillemajones

Sprø potetsmuler

  • Vann 5.0 dl
  • Frityrolje 0.5 l
  • Potet 0.2 kg

Den her tartaren er bedre en originalet med kjøtt tør vi å si!

...

Fremgangsmåte

  1. Rødbetetartar

    Bak rødbetene i stekeovnen på 200 grader, til de er møre helt igjennom. La betene kjøle seg litt ned, før du drar av skallet med en kniv.
    Kvern betene i en kjøttkvern, eller hakk de fint opp med en kniv. Bland i Maille Oldstyle grov sennep, bringebæreddik og salt. 
  2. Bringebæreddik

    Bland sammen Maille white wine vinegar og bringebær.Ha i en lufttett boks og la stå i romtemperatur i en uke. Sil av bringebærene og ha eddiken på ett sterilt glass.Kan oppbevares i kjøleskapet i 3 mnd
  3. Syltet sennepsfrø

    Kok opp sennepsfrø med kaldt vann og sil av vannet. Gjør dette fem ganger, med nytt vann for hver gang, slik at du fjerner bitterheten i sennepsfrøene.Kok opp eddik, sukker og vann og bland i de kokte sennepsfrøene.Lå stå minst en dag i kjøleskap før du bruker de  
  4. Persillemajones

     Ha alle ingrediensene i en høy beholder, som ett lite litersmål eller lignende. La stå en liten stund, slik at oljen legger seg på toppen og væsken ligger i bunnenSett stavmikseren forsiktig i bunnen av beholderen og kjør forsiktig inn litt og litt av oljen. 
  5. Sprø potetsmuler

    Kjør poteten opp i en blender med vannet, til det blir små smuler. 
    Varm opp oljen til omtrent 180 grader 
    Sil av vannet fra poteten og la poteten tørke sikkerlig på ett klede. 
    Friter litt og litt av poteten. Friter til den blir gylden og sprø. 
    Ta poteten ut av oljen og legg på ett brett med kjøkkenpapir.
     Strø over litt salt og la poteten avkjøle seg.  
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny