Rødbetetartar med grov sennep, bringebæreddik, persillemajones og sprø potetsmuler
Den her tartaren er bedre en originalet med kjøtt tør vi å si!

Ingredienser
Rødbetetartar med grov sennep, bringebæreddik, persillemajones og sprø potetsmuler
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€300000.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Rødbetetartar
Rødbeter
/kg
1.2 kg
0%
Bringebæreddik
/cl
7.5 cl
0%
Maille Grov Sennep
/g
75.0 g
0%
1 Klype Salt
/
0.0
0%
Bringebæreddik
HVITVINSEDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/ml
200.0 ml
0%

1 Boks Ferske Bringebær
/
0.0
0%
Syltet sennepsfrø
Sennepsfrø
/g
30.0 g
0%
HVITVINSEDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/ml
50.0 ml
0%

Sukker
/dl
1.0 dl
0%
Vann
/dl
1.5 dl
0%
Persillemajones
Eggeplomme
/stk
2.0 stk
0%
Maille Dijon Original Sennep 865g
/g
10.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
HVITVINSEDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/ml
10.0 ml
0%

1 Ts Sitronsaft
/
0.0
0%
Salt
/g
2.0 g
0%
Vann
/dl
0.1 dl
0%
Persilleolje
/g
200.0 g
0%
Sprø potetsmuler
Vann
/dl
5.0 dl
0%
Frityrolje
/l
0.5 l
0%
Potet
/kg
0.2 kg
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Rødbetetartar
-
Rødbeter 1.2 kg
-
Bringebæreddik 7.5 cl
-
Maille Grov Sennep 75.0 g
-
1 Klype Salt
Bringebæreddik
-
1 Boks Ferske Bringebær
Syltet sennepsfrø
-
Sennepsfrø 30.0 g
-
Sukker 1.0 dl
-
Vann 1.5 dl
Persillemajones
-
Eggeplomme 2.0 stk
-
1 Ts Sitronsaft
-
Salt 2.0 g
-
Vann 0.1 dl
-
Persilleolje 200.0 g
Sprø potetsmuler
-
Vann 5.0 dl
-
Frityrolje 0.5 l
-
Potet 0.2 kg
Fremgangsmåte
-
Rødbetetartar
Bak rødbetene i stekeovnen på 200 grader, til de er møre helt igjennom. La betene kjøle seg litt ned, før du drar av skallet med en kniv.
Kvern betene i en kjøttkvern, eller hakk de fint opp med en kniv. Bland i Maille Oldstyle grov sennep, bringebæreddik og salt. -
Bringebæreddik
Bland sammen Maille white wine vinegar og bringebær.Ha i en lufttett boks og la stå i romtemperatur i en uke. Sil av bringebærene og ha eddiken på ett sterilt glass.Kan oppbevares i kjøleskapet i 3 mnd -
Syltet sennepsfrø
Kok opp sennepsfrø med kaldt vann og sil av vannet. Gjør dette fem ganger, med nytt vann for hver gang, slik at du fjerner bitterheten i sennepsfrøene.Kok opp eddik, sukker og vann og bland i de kokte sennepsfrøene.Lå stå minst en dag i kjøleskap før du bruker de -
Persillemajones
Ha alle ingrediensene i en høy beholder, som ett lite litersmål eller lignende. La stå en liten stund, slik at oljen legger seg på toppen og væsken ligger i bunnenSett stavmikseren forsiktig i bunnen av beholderen og kjør forsiktig inn litt og litt av oljen. -
Sprø potetsmuler
Kjør poteten opp i en blender med vannet, til det blir små smuler.Varm opp oljen til omtrent 180 graderSil av vannet fra poteten og la poteten tørke sikkerlig på ett klede.Friter litt og litt av poteten. Friter til den blir gylden og sprø.Ta poteten ut av oljen og legg på ett brett med kjøkkenpapir.Strø over litt salt og la poteten avkjøle seg.