+

Risgrøt

  1. Risgrøt

    (1 middagsporsjon = 4 dl grøt)
    1. Kok opp første delen med vann og tilsett grøtrisen. La risen koke på svak varme til vannet nesten er borte.
    2. Spe grøten med andre delen av vann, og la grøten koke til den er passe tykk, ca. 45 min.
    3. Tilsett KNORR Mat 15% tilslutt, og du unngår at grøten svir seg i kjelen. Smak til med salt.
    4. Server risgrøt med smørøye, sukker og kanel.
  2. Tips

    I denne oppskriften benytter vi Knorr Mat 15% laktosefri i stedet for vanlig melk. Du kan spare opptil 54% ved å "lage melk" ut av Mat 15%, slik som det er gjort i denne oppskriften. I tillegg til at risgrøten blir laktosefri er det en fordel at det blir mindre svidd melk ved tillagingen i kjele, og lettere å rengjøre utstyret etter bruk!
+