Menu

Jeg jobber i...

Fortsett

Vi oppdaterer innholdet
på bakgrunn av din type virksomhet

+

Norske epler i eplekaramell

Søtsyltet eple

Calvadosiskrem

  • Fløte 4.0 dl
  • Melk 0.6 l
  • Eggeplomme 10.0 stk
  • Sukker 180.0 g
  • Calvados 60.0 ml

Eplekaramellsaus

Mørdeigscrumble

  • Smør 0.35 kg
  • Hvetemel 0.5 kg
  • Sukker 90.0 g
  • Egg 2.0 stk
  • Kanel, malt 5.0 g
  1. Norske epler i eplekaramell

    Ta ut kjernen av eplene og kutt de i båter på omtrent 1x1 cm

    Lag karamell av sukkeret, tilsett smør og eddik

    Rør det sammen og tilsett eple og kanel

    La småputre til eplene er myke

    Serveres lun                                               
  2. Søtsyltet eple

    Skrell eplene og kutt det i strimler.

    Kok syltelake på sukker og eddik

    Vakuumer eplet og syltelaken

  3. Calvadosiskrem

    Kok opp fløte og melk

    Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker

    Hell den varme fløten over eggedosisen og rør godt sammen

    Ha blandingen over i kjelen og varm opp til 82 grader, mens du rører godt

    Sil røren over i en bolle og tilsett calvadosen

    Kjør på ismaskin til isen har en kremete og god konsistens

  4. Eplekaramellsaus

    Lag karamell på sukkeret

    Tilsett litt og litt eplejuice og eddik og rør godt sammen

    Reduser til karamellsausen tykner litt

  5. Mørdeigscrumble

    Bland alle ingrediensene sammen for hånd

    Ha deigen utover ett bakebrett med bakepapir

    Stek på 175 grader i 8 minutter, til den blir gyllen og seig