Menu

Ingredienser

+

Norske epler i eplekaramell

Søtsyltet eple

Calvadosiskrem

  • Fløte 4.0 dl
  • Melk 0.6 l
  • Eggeplomme 10.0 stk
  • Sukker 180.0 g
  • Calvados 60.0 ml

Eplekaramellsaus

Mørdeigscrumble

  • Smør 0.35 kg
  • Hvetemel 0.5 kg
  • Sukker 90.0 g
  • Egg 2.0 stk
  • Kanel, malt 5.0 g

Norske epler i sesong, finnes det noe bedre? her servert med en Calvados iskrem

...

Fremgangsmåte

  1. Norske epler i eplekaramell

    Ta ut kjernen av eplene og kutt de i båter på omtrent 1x1 cmLag karamell av sukkeret, tilsett smør og eddikRør det sammen og tilsett eple og kanelLa småputre til eplene er mykeServeres lun                                               
  2. Søtsyltet eple

    Skrell eplene og kutt det i strimler.Kok syltelake på sukker og eddikVakuumer eplet og syltelaken
  3. Calvadosiskrem

    Kok opp fløte og melkPisk eggedosis av eggeplommer og sukkerHell den varme fløten over eggedosisen og rør godt sammenHa blandingen over i kjelen og varm opp til 82 grader, mens du rører godtSil røren over i en bolle og tilsett calvadosenKjør på ismaskin til isen har en kremete og god konsistens
  4. Eplekaramellsaus

    Lag karamell på sukkeretTilsett litt og litt eplejuice og eddik og rør godt sammenReduser til karamellsausen tykner litt
  5. Mørdeigscrumble

    Bland alle ingrediensene sammen for håndHa deigen utover ett bakebrett med bakepapirStek på 175 grader i 8 minutter, til den blir gyllen og seig 
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny