Norske epler i eplekaramell med søtsyltet eple og calvadosiskrem
Norske epler i sesong, finnes det noe bedre? her servert med en Calvados iskrem

Ingredienser
Norske epler i eplekaramell
-
Norske epler 1000.0 g
-
Sukker 1.5 dl
-
Smør 50.0 g
-
Kanel, malt 5.0 g
Søtsyltet eple
-
Norske epler 300.0 g
-
Sukker 1.3 dl
Calvadosiskrem
-
Fløte 4.0 dl
-
Melk 0.6 l
-
Eggeplomme 10.0 stk
-
Sukker 180.0 g
-
Calvados 60.0 ml
Eplekaramellsaus
-
Sukker 200.0 g
-
Eplejuice 4.0 dl
Mørdeigscrumble
-
Smør 0.35 kg
-
Hvetemel 0.5 kg
-
Sukker 90.0 g
-
Egg 2.0 stk
-
Kanel, malt 5.0 g
Fremgangsmåte
-
Norske epler i eplekaramell
Ta ut kjernen av eplene og kutt de i båter på omtrent 1x1 cm
Lag karamell av sukkeret, tilsett smør og eddik
Rør det sammen og tilsett eple og kanel
La småputre til eplene er myke
Serveres lun -
Søtsyltet eple
Skrell eplene og kutt det i strimler.
Kok syltelake på sukker og eddik
Vakuumer eplet og syltelaken
-
Calvadosiskrem
Kok opp fløte og melk
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker
Hell den varme fløten over eggedosisen og rør godt sammen
Ha blandingen over i kjelen og varm opp til 82 grader, mens du rører godt
Sil røren over i en bolle og tilsett calvadosen
Kjør på ismaskin til isen har en kremete og god konsistens
-
Eplekaramellsaus
Lag karamell på sukkeret
Tilsett litt og litt eplejuice og eddik og rør godt sammen
Reduser til karamellsausen tykner litt
-
Mørdeigscrumble
Bland alle ingrediensene sammen for hånd
Ha deigen utover ett bakebrett med bakepapir
Stek på 175 grader i 8 minutter, til den blir gyllen og seig