Nordisk Poké-bowl
Direkte oversatt, Poké bolle, er fra Hawaii og opprinnelig en form for hjemmelaget mat, her presentert i en nordisk tolkning. Poké er en bolle fylt med ris, rå fisk og grønnsaker. I dette tilfellet med syltet laks, quinoa, steinbitrom, rødkål, reddik og mye deilig krydder!

Ingredienser
Nordisk Poké-bowl
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Til laksen
Laksefilet, beinfri, men gjerne med skinn
/g
400.0 g
0%
Salt
/g
100.0 g
0%
Sukker
/g
50.0 g
0%
Maille Sennep Grov Oldstyle 1kg
/g
0.0 g
0%

Dill, frisk finhakket
/g
30.0 g
0%
Gressløk, finhakket
/g
30.0 g
0%
Til Quinoaen
Quinoa, vit el. byggryn
/g
200.0 g
0%
Hellmann's Citrus Vinaigrette 1L
/l
0.0 l
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Maille Dijon Original Sennep 865g
/g
50.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Salt Och Pepper
/
0.0
0%
Annet tilbehør
Rødkål
/g
200.0 g
0%
Sushieddik seasoning
/ml
50.0 ml
0%
Agurk, uten kjerne og i små terninger
/stk
1.0 stk
0%
Vårløk, finskåret
/g
50.0 g
0%
Reddik
/stk
3.0 stk
0%
Maiskolber, ferdigkokt
/stk
2.0 stk
0%
HELLMANN'S Real majones, 2L Spann
/g
100.0 g
0%

Egg og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Maille Dijon Original Sennep 865g
/g
50.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Stenbitsrom el forellrom
/g
40.0 g
0%
Brønnkarse, 1pk
/g
0.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Til laksen
-
Laksefilet, beinfri, men gjerne med skinn 400.0 g
-
Salt 100.0 g
-
Sukker 50.0 g
-
Dill, frisk finhakket 30.0 g
-
Gressløk, finhakket 30.0 g
Til Quinoaen
-
Quinoa, vit el. byggryn 200.0 g
-
Salt Och Pepper
Annet tilbehør
-
Rødkål 200.0 g
-
Sushieddik seasoning 50.0 ml
-
Agurk, uten kjerne og i små terninger 1.0 stk
-
Vårløk, finskåret 50.0 g
-
Reddik 3.0 stk
-
Maiskolber, ferdigkokt 2.0 stk
-
Stenbitsrom el forellrom 40.0 g
-
Brønnkarse, 1pk
Fremgangsmåte
-
Til laksen
- Bland sukker og salt. Gni inn laksen og grave i 12 timer.
- Skrap og skyll av den gjenværende sukker/saltblandingen, og tørk av laksen.
- Skjær av skinnet og tern laksen 1 x 1 cm.
- Krydre laksen med urter, pepper og grov sennep. Avkjøl godt.
-
Til Quinoaen
- Kok quinoaen i henhold til instruksjonene på pakken, avkjøl godt.
- Bland quinoaen med Hellmanns Citrus Vinaigrette, MAILLE Dijon sennep, salt og pepper.
-
Annet tilbehør
- Ha den finstrimlede kålen i en vakumpose sammen med sushieddik og forsegl.
- Rens reddik og skjær den tynt på en mandolin.
- Brun maiskolberne til de får en fin farge og la dem avkjøles. Skjær mais fra kolben, sørg for at de henger sammen.
- Blant Hellmanns majones, Maille Dijon sennep og smak til med salt og pepper.
- Legg quinoa i boller, topp med andre ingredienser og dressing.