Menu

Ingredienser

+

Murtabak

Paprikadipp

 • Yoghurt, naturell 2.0 dl
 • Paprika krydda 20.0 g
 • Saltsyltet sitron 15.0 g

Mutabak er klassisk streetfood fra det sørlige Saudi-Arabia, og betyr «brettet». Deigen lages av siktet hvetemel og litt salt, blandet med ghee (klaret smør) eller olje, og til slutt vann. Deigen eltes til den er myk og får hvile i 10 minutter, før den strekkes til en tynn pannekake. Så blir det lagt på fyll, og det kan være hva som helst som er tilgjengelig på det lokale markedet, før murtabaken stekes på varm panne eller i svært varm ovn. Serveres med forskjellige former for yoghurt. Mange steder brukes det filodeig i stedet for å lage egen deig.

...

Fremgangsmåte

 1. Murtabak

  1. Skjær kyllingen i små biter og stek dem i rikelig med olje i en gryte sammen med hakket løk.
  2. Tilsett krydderpasta og paprika, chili, spisskummen, kyllingfond samt tomatsaus. La det småkoke under lokk under regelmessig omrøring til kyllingen er gjennomvarm og mør. Avkjøl.
  3. Rør inn cottage cheese og hakket persille i kyllingfyllet.
  4. Legg fyllet på filodeigen (lag totalt 5 pakker) og brett deigen flere ganger til du har en firkantet pakke. Stek pakkene i en panne med olje, eller sprøstek dem i ovnen, og server straks med den iskalde, kremede paprikadippen.
 2. Paprikadipp

  • Hakk den saltsyltede sitronen og bland alle ingrediensene sammen. Har du ikke saltsyltede sitroner, se egen oppskrift.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny