Murtabak – filo med kylling, tomat og chili
Mutabak er klassisk streetfood fra det sørlige Saudi-Arabia, og betyr «brettet». Deigen lages av siktet hvetemel og litt salt, blandet med ghee (klaret smør) eller olje, og til slutt vann. Deigen eltes til den er myk og får hvile i 10 minutter, før den strekkes til en tynn pannekake. Så blir det lagt på fyll, og det kan være hva som helst som er tilgjengelig på det lokale markedet, før murtabaken stekes på varm panne eller i svært varm ovn. Serveres med forskjellige former for yoghurt. Mange steder brukes det filodeig i stedet for å lage egen deig.

Ingredienser
Murtabak – filo med kylling, tomat og chili
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Murtabak
Filodeig, store plater
/stk
5.0 stk
0%
Kyllingbryst
/kg
1.5 kg
0%
gul løk, hakket
/g
100.0 g
0%
Knorr Hvitløk Krydderpasta 340g
/g
40.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Paprika, røkt
/g
3.0 g
0%
Chili pulver
/n/a
2.0 n/a
0%
Spisskummen, malt
/g
5.0 g
0%
Knorr Kyllingfond konsentrat 50L
/ml
25.0 ml
0%

Egg og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
KNORR Tomatino 4 x 3 kg
/n/a
500.0 n/a
0%

Persille, hakket
/g
50.0 g
0%
Cottage cheese
/g
200.0 g
0%
Paprikadipp
Yoghurt, naturell
/dl
2.0 dl
0%
Paprika krydda
/g
20.0 g
0%
Saltsyltet sitron
/g
15.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Murtabak
-
Filodeig, store plater 5.0 stk
-
Kyllingbryst 1.5 kg
-
gul løk, hakket 100.0 g
-
Paprika, røkt 3.0 g
-
Chili pulver 2.0 n/a
-
Spisskummen, malt 5.0 g
-
Persille, hakket 50.0 g
-
Cottage cheese 200.0 g
Paprikadipp
-
Yoghurt, naturell 2.0 dl
-
Paprika krydda 20.0 g
-
Saltsyltet sitron 15.0 g
Fremgangsmåte
-
Murtabak
- Skjær kyllingen i små biter og stek dem i rikelig med olje i en gryte sammen med hakket løk.
- Tilsett krydderpasta og paprika, chili, spisskummen, kyllingfond samt tomatsaus. La det småkoke under lokk under regelmessig omrøring til kyllingen er gjennomvarm og mør. Avkjøl.
- Rør inn cottage cheese og hakket persille i kyllingfyllet.
- Legg fyllet på filodeigen (lag totalt 5 pakker) og brett deigen flere ganger til du har en firkantet pakke. Stek pakkene i en panne med olje, eller sprøstek dem i ovnen, og server straks med den iskalde, kremede paprikadippen.
-
Paprikadipp
- Hakk den saltsyltede sitronen og bland alle ingrediensene sammen. Har du ikke saltsyltede sitroner, se egen oppskrift.