+

Mathavre:

  • Mathavre 600 g
  • Hjertesalat 200 g
  • Krydderkarse 50 g
  • Dill, frisk 50 g

Blandede beter:

Agurk- og reddikpickles:

  • Agurk, syltet, i tynne skiver 600 g
  • Reddik 100 g
  • Eddik 1 dl
  • Sukker 200 g
  • Vann 2 dl
  • Salt 6 g

Pepperrotdressing:

Servering:

  • Flaksalt 5 g
  1. Mathavre:

    1. Kok etter anvisningene på pakken. Hell av vannet og avkjøl.
    2. Bland rapsolje, middelhavspuré og salt, tilsett mathveten og stek i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. Avkjøl.
  2. Blandede beter:

    1. Skrell betene og del dem i båter, gni dem inn med litt margarin og salt, og stek dem ved 200 grader i ca. 20-25 minutter eller til betene er møre. Tilsett løken etter halve tiden.
  3. Agurk- og reddikpickles:

    1. Bland halvparten av vannet med sukkeret, varm opp under omrøring til sukkeret er oppløst.
    2. Avkjøl laken og tilsett resten av vannet og eddiken. Hell væsken over agurkene og reddikene – dette skal helst gjøres dagen i forveien. Oppbevares kjølig.
  4. Pepperrotdressing:

    1. Bland alle ingrediensene og pisk dem sammen.
  5. Servering:

    1. Bland alle ingrediensene unntatt dressingen, og pynt med dillkvister og krydderkarse. Topp med litt flaksalt.
    2. Ringle over halvparten av dressingen. Server resten ved siden av.
+