Mathavresalat med agurk- og reddikpickles, stekte beter og pepperrotdressing
Beter tåler litt lavere temperatur og kan dyrkes ganske langt nord i Skandinavia. En mettende salat med smak av pepperrot.

Ingredienser
Mathavre:
-
Mathavre 600.0 g
-
Hjertesalat 200.0 g
-
Krydderkarse 50.0 g
-
Dill, frisk 50.0 g
Blandede beter:
-
Gulbete 100.0 g
-
Rødbeter 100.0 g
-
Rødløk 200.0 g
-
Pepperrotkrem 10.0 g
-
Salt 6.0 g
Agurk- og reddikpickles:
-
Agurk, syltet, i tynne skiver 600.0 g
-
Reddik 100.0 g
-
Eddik 1.0 dl
-
Sukker 200.0 g
-
Vann 2.0 dl
Pepperrotdressing:
-
Vann 3.0 dl
-
Pepperrotkrem 40.0 g
Servering:
-
Flaksalt 5.0 g
Fremgangsmåte
-
Mathavre:
- Kok etter anvisningene på pakken. Hell av vannet og avkjøl.
- Bland rapsolje, middelhavspuré og salt, tilsett mathveten og stek i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. Avkjøl.
-
Blandede beter:
- Skrell betene og del dem i båter, gni dem inn med litt margarin og salt, og stek dem ved 200 grader i ca. 20-25 minutter eller til betene er møre. Tilsett løken etter halve tiden.
-
Agurk- og reddikpickles:
- Bland halvparten av vannet med sukkeret, varm opp under omrøring til sukkeret er oppløst.
- Avkjøl laken og tilsett resten av vannet og eddiken. Hell væsken over agurkene og reddikene – dette skal helst gjøres dagen i forveien. Oppbevares kjølig.
-
Pepperrotdressing:
- Bland alle ingrediensene og pisk dem sammen.
-
Servering: