Mathavresalat med agurk- og reddikpickles, stekte beter og pepperrotdressing
Beter tåler litt lavere temperatur og kan dyrkes ganske langt nord i Skandinavia. En mettende salat med smak av pepperrot.

Ingredienser
Mathavresalat med agurk- og reddikpickles, stekte beter og pepperrotdressing
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Mathavre:
Mathavre
/g
600.0 g
0%
Hjertesalat
/g
200.0 g
0%
Krydderkarse
/g
50.0 g
0%
Dill, frisk
/g
50.0 g
0%
Blandede beter:
Gulbete
/g
100.0 g
0%
Rødbeter
/g
100.0 g
0%
Rødløk
/g
200.0 g
0%
Knorr B. de Provence Krydderpasta 340g
/g
20.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Pepperrotkrem
/g
10.0 g
0%
Salt
/g
6.0 g
0%
Agurk- og reddikpickles:
Agurk, syltet, i tynne skiver
/g
600.0 g
0%
Reddik
/g
100.0 g
0%
Eddik
/dl
1.0 dl
0%
Sukker
/g
200.0 g
0%
Vann
/dl
2.0 dl
0%
Pepperrotdressing:
HELLMANN'S Real majones, 2L Spann
/dl
3.0 dl
0%

Egg og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Vann
/dl
3.0 dl
0%
Pepperrotkrem
/g
40.0 g
0%
Maille Dijon Original Sennep 865g
/g
10.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Servering:
Flaksalt
/g
5.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Mathavre:
-
Mathavre 600.0 g
-
Hjertesalat 200.0 g
-
Krydderkarse 50.0 g
-
Dill, frisk 50.0 g
Blandede beter:
-
Gulbete 100.0 g
-
Rødbeter 100.0 g
-
Rødløk 200.0 g
-
Pepperrotkrem 10.0 g
-
Salt 6.0 g
Agurk- og reddikpickles:
-
Agurk, syltet, i tynne skiver 600.0 g
-
Reddik 100.0 g
-
Eddik 1.0 dl
-
Sukker 200.0 g
-
Vann 2.0 dl
Pepperrotdressing:
-
Vann 3.0 dl
-
Pepperrotkrem 40.0 g
Servering:
-
Flaksalt 5.0 g
Fremgangsmåte
-
Mathavre:
- Kok etter anvisningene på pakken. Hell av vannet og avkjøl.
- Bland rapsolje, middelhavspuré og salt, tilsett mathveten og stek i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. Avkjøl.
-
Blandede beter:
- Skrell betene og del dem i båter, gni dem inn med litt margarin og salt, og stek dem ved 200 grader i ca. 20-25 minutter eller til betene er møre. Tilsett løken etter halve tiden.
-
Agurk- og reddikpickles:
- Bland halvparten av vannet med sukkeret, varm opp under omrøring til sukkeret er oppløst.
- Avkjøl laken og tilsett resten av vannet og eddiken. Hell væsken over agurkene og reddikene – dette skal helst gjøres dagen i forveien. Oppbevares kjølig.
-
Pepperrotdressing:
- Bland alle ingrediensene og pisk dem sammen.
-
Servering: