Ingredienser
Gryte:
-
gul løk, hakket 340.0 g
-
pepper, grovkvernet 2.0 g
-
Paprika, pulver 4.0 g
-
Kanel, malt 4.0 g
-
rød paprika, finstrimlet 200.0 g
-
Paprika, røkt 3.0 g
-
Chili pulver 1.0 g
-
Linser, ferdigkokte, frosne (Norrek) 200.0 g
-
Bønner, kokte 800.0 g
-
Persille, hakket 20.0 g
-
Laurbærblad 2.0 stk
Geiteyoghurt:
-
Yoghurt, naturell 8.0 dl
-
Geitost, hvit 300.0 g
-
Salt 4.0 g
-
pepper, grovkvernet 4.0 g
Fremgangsmåte
-
Gryte:
- Fres løken i flytende margarin ved middels varme i ca. 5 minutter, til løken er myk og begynner å få farge.
- Senk varmen og tilsett paprika, pepper, røkt paprikapulver og kanel. Tilsett paprika og chili og bland. Fres ytterligere noen minutter under stadig omrøring.
- Tilsett Tomatino, grønnsakfond, laurbærblader og persille. Kok opp, senk varmen og la småkoke i ca. 10 minutter. Rør om med jevne mellomrom.
- Avslutt med kokte bønner og linser, tilsett mer vann hvis det er nødvendig.
-
Geiteyoghurt:
- La yoghurten renne av et par timer eller over natten i et dørslag med absorberende papir eller et kjøkkenhåndkle.
- Mos geitosten med en gaffel og bland sammen alle ingrediensene.