Linse- og bønnegryte med røkt chili og geiteyoghurt
I denne oppskriften har vi laget en saus med yoghurt naturell og geitost. Passer godt til den kraftige og litt sterke gryten.

Ingredienser
Linse- og bønnegryte med røkt chili og geiteyoghurt
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Gryte:
gul løk, hakket
/g
340.0 g
0%
pepper, grovkvernet
/g
2.0 g
0%
Paprika, pulver
/g
4.0 g
0%
Kanel, malt
/g
4.0 g
0%
rød paprika, finstrimlet
/g
200.0 g
0%
Knorr Professional Hvitløk Puré 750g
/g
10.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Paprika, røkt
/g
3.0 g
0%
Chili pulver
/g
1.0 g
0%
Linser, ferdigkokte, frosne (Norrek)
/g
200.0 g
0%
Bønner, kokte
/g
800.0 g
0%
KNORR Tomatino 3 x 2 kg
/g
800.0 g
0%

Persille, hakket
/g
20.0 g
0%
Laurbærblad
/stk
2.0 stk
0%
Geiteyoghurt:
Yoghurt, naturell
/dl
8.0 dl
0%
Geitost, hvit
/g
300.0 g
0%
Salt
/g
4.0 g
0%
pepper, grovkvernet
/g
4.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Gryte:
-
gul løk, hakket 340.0 g
-
pepper, grovkvernet 2.0 g
-
Paprika, pulver 4.0 g
-
Kanel, malt 4.0 g
-
rød paprika, finstrimlet 200.0 g
-
Paprika, røkt 3.0 g
-
Chili pulver 1.0 g
-
Linser, ferdigkokte, frosne (Norrek) 200.0 g
-
Bønner, kokte 800.0 g
-
Persille, hakket 20.0 g
-
Laurbærblad 2.0 stk
Geiteyoghurt:
-
Yoghurt, naturell 8.0 dl
-
Geitost, hvit 300.0 g
-
Salt 4.0 g
-
pepper, grovkvernet 4.0 g
Fremgangsmåte
-
Gryte:
- Fres løken i flytende margarin ved middels varme i ca. 5 minutter, til løken er myk og begynner å få farge.
- Senk varmen og tilsett paprika, pepper, røkt paprikapulver og kanel. Tilsett paprika og chili og bland. Fres ytterligere noen minutter under stadig omrøring.
- Tilsett Tomatino, grønnsakfond, laurbærblader og persille. Kok opp, senk varmen og la småkoke i ca. 10 minutter. Rør om med jevne mellomrom.
- Avslutt med kokte bønner og linser, tilsett mer vann hvis det er nødvendig.
-
Geiteyoghurt:
- La yoghurten renne av et par timer eller over natten i et dørslag med absorberende papir eller et kjøkkenhåndkle.
- Mos geitosten med en gaffel og bland sammen alle ingrediensene.