Ingredienser
Gryte
-
Lammekjøtt, i biter 1000.0 g
-
Løk, gul 200.0 g
-
Margarin, flytende 80.0 cl
-
Kanel hel 2.0 g
-
Kardemommekjerner, kapsel 2.0 g
-
Tomatpuré 30.0 g
-
Laurbærblad 2.0 g
-
Chili pulver 2.0 g
-
Pepper, svart 3.0 g
-
Spiskummen 4.0 g
-
Vann 1800.0 ml
Couscous
-
Couscous 500.0 g
-
Sitron, presset 10.0 g
-
Bladpersille 80.0 g
Til servering
-
Matlagingsyoghurt 200.0 ml
-
Naanbrød
Fremgangsmåte
-
Gryte
- Legg lammekjøttbiter med løk i båter i en ildfast form (GN-form). Bland flytende margarin og Knorr Hvitløk purè i formen.
- Brun kjøttet godt i ovnen (bruk stekeprogrammet for bruning av kjøtt i terninger i ovnen hvis du har det, og velg mørkere farge). Ellers bruner du kjøttet ved 200 grader i ca. 10 minutter til du får en fin brunfarge.
- Fres alle krydderene sammen i en tørr gryte. Når det begynner å lukte godt, tilsetter du tomatpureen og freser sammen.
- Tilsett vann og kyllingsjy.
- Tilsett kjøttbitene og bland inn Fraiche i gryten.
- La kjøttet putre til det er mørt. Smaksett med litt honning.
-
Couscous
- Bland couscous og grønnsaksbuljong i en form. Hell på vann.
- Tilbered i ovn med damp uten lokk i ca. 15 minutter.
- Bland inn finkuttet bladpersille og sitronsaft.
-
Til servering
- Server gjerne med naanbrød og en klatt yoghurt for å kjøle ned den kryddersterke gryteretten litt.
-
CO2-belastning
C02-utslipp/porsjon 0,5 kg.