Lammegryte "Rogan Josh" - Klimasmart
En aromatisk lammegryte av persisk opprinnelse. Smelter i munnen med en rik, krydret saus.

Ingredienser
Lammegryte "Rogan Josh" - Klimasmart
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Gryte
Lammekjøtt, i biter
/g
1000.0 g
0%
Løk, gul
/g
200.0 g
0%
Knorr Professional Hvitløk Puré 750g
/g
15.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Margarin, flytende
/cl
80.0 cl
0%
Kanel hel
/g
2.0 g
0%
Kardemommekjerner, kapsel
/g
2.0 g
0%
Tomatpuré
/g
30.0 g
0%
Laurbærblad
/g
2.0 g
0%
Chili pulver
/g
2.0 g
0%
Pepper, svart
/g
3.0 g
0%
Spiskummen
/g
4.0 g
0%
Vann
/ml
1800.0 ml
0%
Knorr brunet kyllingsjy pasta 40L
/g
12.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Couscous
Couscous
/g
500.0 g
0%
Sitron, presset
/g
10.0 g
0%
Bladpersille
/g
80.0 g
0%
Rama Professional Fraiche 24% 1L
/ml
20.0 ml
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Til servering
Matlagingsyoghurt
/ml
200.0 ml
0%
Naanbrød
/
0.0
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Gryte
-
Lammekjøtt, i biter 1000.0 g
-
Løk, gul 200.0 g
-
Margarin, flytende 80.0 cl
-
Kanel hel 2.0 g
-
Kardemommekjerner, kapsel 2.0 g
-
Tomatpuré 30.0 g
-
Laurbærblad 2.0 g
-
Chili pulver 2.0 g
-
Pepper, svart 3.0 g
-
Spiskummen 4.0 g
-
Vann 1800.0 ml
Couscous
-
Couscous 500.0 g
-
Sitron, presset 10.0 g
-
Bladpersille 80.0 g
Til servering
-
Matlagingsyoghurt 200.0 ml
-
Naanbrød
Fremgangsmåte
-
Gryte
- Legg lammekjøttbiter med løk i båter i en ildfast form (GN-form). Bland flytende margarin og Knorr Hvitløk purè i formen.
- Brun kjøttet godt i ovnen (bruk stekeprogrammet for bruning av kjøtt i terninger i ovnen hvis du har det, og velg mørkere farge). Ellers bruner du kjøttet ved 200 grader i ca. 10 minutter til du får en fin brunfarge.
- Fres alle krydderene sammen i en tørr gryte. Når det begynner å lukte godt, tilsetter du tomatpureen og freser sammen.
- Tilsett vann og kyllingsjy.
- Tilsett kjøttbitene og bland inn Fraiche i gryten.
- La kjøttet putre til det er mørt. Smaksett med litt honning.
-
Couscous
- Bland couscous og grønnsaksbuljong i en form. Hell på vann.
- Tilbered i ovn med damp uten lokk i ca. 15 minutter.
- Bland inn finkuttet bladpersille og sitronsaft.
-
Til servering
- Server gjerne med naanbrød og en klatt yoghurt for å kjøle ned den kryddersterke gryteretten litt.
-
CO2-belastning
C02-utslipp/porsjon 0,5 kg.