+

Kokt laks

Ristet blomkål

  • Blomkålbuketter 1.2 kg
  • Olje, nøytral 20 ml

Dillmajones

  1. Kokt laks

    1. Skjær laksen i 10 porsjonsbiter. Legg bitene på et stekebrett med høye kanter, salt og la stå 1 time.
    2. Legg gulrot og fennikel i biter i en kjele. Hell på vannet og tilsett eddik, dillfrø og laurbærblader. Hell den kokende laken over laksen og la den deretter simre til kjernetemperatur på 40°C.


  2. Ristet blomkål

    1. Forvarm ovnen til 230°C. Rens blomkålen og ta vare på bladene. Legg den på et stekebrett, dryss med salt og spray med olje. Rist i ca 25 minutter. Spray med mer olje hvert 10.minutt.
  3. Dillmajones

    1. Bland majonesen med den hakkede dillen og krydre med sitron og salt.

  4. Servering

    1. Server laksen med dillmajonesen og den ristede blomkålen.

+