Ingredienser
Torsk
-
Torskefilet, rygg 1.0 kg
-
Vann 1.0 l
-
Salt 100.0 g
-
Olivenolje 30.0 ml
Smørsaus
-
Banansjalottløk 40.0 g
-
Hvitvin, tørr 50.0 ml
-
Smør, romstemperert 150.0 g
-
Sitronsaft, etter smak
-
Miso paste, lys 15.0 g
Til servering
-
Spinat, renset 500.0 g
-
Soyabønner, grønne 100.0 g
-
Hvitløk, finkuttet 7.0 g
-
Vårløk, i skiver 50.0 g
-
Ingefær, finhakket 1.0 ss
-
Japansk soya 15.0 g
Fremgangsmåte
-
Torsk
- Lettsalte fisken i 1 time, del den i 10 biter.
-
Smørsaus
- Skrell og finhakke løken. Kok løk sammen med vin og hvitvinseddik. Reduser til 1/3 væske igjen. Pisk forsiktig inn smøret og tilsett sitronen. Krydre med salt, pepper og miso.
-
Til servering
- Smør ovnsplaten med olivenolje og stek fisken i ovnen ved 100*C til den indre temperaturen er 44-46*C. Stek spinaten raskt i olje og hvitløk, vend i vårløk, soyabønner og ingefær. Smak til med salt, pepper og soya.