Karamellisert løkchutney
Er det perfekte tilbehøret til ost, nyt også karamellisert løkchutney som også smaker godt sammen med grillet kjøtt og gryteretter. MAILLE sherry- og rødvinseddik eldes på eikefat.

Ingredienser
Till chutneyn
-
Rapsolje 20.0 g
-
Løk, gul skivet 1.5 kg
-
Muscovadosukker mørkt 300.0 g
-
Salt 2.0 g
-
SHERRYEDDIK MAILLE flaske 500ml 100.0 ml
-
Hvitløksfedd 3.0 stk
-
Sennepsfrø 1.0 ss
-
Paprika krydda 2.0 g
-
Chili pulver 1.0 g
Fremgangsmåte
-
Till chutneyn
- Sauter løken i rapsolje ved lav - moderat varme i 25-30 minutter, og rør med jevne mellomrom. Løken skal være myk, men ikke brunet!
- Rør inn tre spiseskjeder sukker, hev varmen litt og surr i ytterligere 7-10 minutter. Rør med jevne mellomrom til løken begynner å få farge. Senk temperaturen og tilsett det gjenværende sukkeret og andre ingredienser.
- La det småkoke i 30-40 minutter eller til chutneyen har kokt inn og tyknet, blir mørk og har en karamellisert farge, og rør med jevne mellomrom slik at chutneyen ikke brenner.
- Oppbevares mørkt i steriliserte krukker.