Karamellisert løkchutney
Er det perfekte tilbehøret til ost, nyt også karamellisert løkchutney som også smaker godt sammen med grillet kjøtt og gryteretter. MAILLE sherry- og rødvinseddik eldes på eikefat.

Ingredienser
Karamellisert løkchutney
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Till chutneyn
Rapsolje
/g
20.0 g
0%
Løk, gul skivet
/kg
1.5 kg
0%
Muscovadosukker mørkt
/g
300.0 g
0%
Salt
/g
2.0 g
0%
RØDVINSEDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/ml
200.0 ml
0%

SHERRYEDDIK MAILLE flaske 500ml
/ml
100.0 ml
0%
Hvitløksfedd
/stk
3.0 stk
0%
Sennepsfrø
/ss
1.0 ss
0%
Paprika krydda
/g
2.0 g
0%
Chili pulver
/g
1.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Till chutneyn
-
Rapsolje 20.0 g
-
Løk, gul skivet 1.5 kg
-
Muscovadosukker mørkt 300.0 g
-
Salt 2.0 g
-
SHERRYEDDIK MAILLE flaske 500ml 100.0 ml
-
Hvitløksfedd 3.0 stk
-
Sennepsfrø 1.0 ss
-
Paprika krydda 2.0 g
-
Chili pulver 1.0 g
Fremgangsmåte
-
Till chutneyn
- Sauter løken i rapsolje ved lav - moderat varme i 25-30 minutter, og rør med jevne mellomrom. Løken skal være myk, men ikke brunet!
- Rør inn tre spiseskjeder sukker, hev varmen litt og surr i ytterligere 7-10 minutter. Rør med jevne mellomrom til løken begynner å få farge. Senk temperaturen og tilsett det gjenværende sukkeret og andre ingredienser.
- La det småkoke i 30-40 minutter eller til chutneyen har kokt inn og tyknet, blir mørk og har en karamellisert farge, og rør med jevne mellomrom slik at chutneyen ikke brenner.
- Oppbevares mørkt i steriliserte krukker.