Menu

Ingredienser

+

Jerk-krydret kylling:

  • Kyllinglår 2.4 kg
  • Jerk krydder 25.0 g

Ris:

  • gul løk, hakket 200.0 g
  • Cayennepepper 6.0 g
  • Timian, fersk 2.0 g
  • Laurbærblad 2.0 stk
  • Knorr Umami (Allkrydder) 1kg 40.0 g
  • Ris, langkornet 0.8 kg
  • Brune bønner 0.8 kg
  • Kokosmelk 0.8 l
  • Vann 0.8 l

Jerk er en smaksrik jamaicansk krydderblanding som blant annet inneholder krydderpepper og chili, og som passer bra til alle typer kjøtt og fisk. Her serverer vi Jerk-kylling sammen med ris og bønner kokt i kokosmelk, som er en meget vanlig måte å tilberede ”Rice and Peas” på i Karibia. Ris er en basisvare, bønner og mais har en selvsagt plass i mange retter, i likhet med søtpotet, kokosnøtt og banan.

...

Fremgangsmåte

  1. Jerk-krydret kylling:

    1. Bland hønsebuljong med jerk-krydder, snitt kyllingen og gni den godt inn med blandingen. La den trekke i minst 1 time før videre tilberedning.
    2. Brun kyllingen i stekeovnen ved 225 grader i 5 minutter, senk varmen til 175 grader og stek videre til kyllingen er ferdig.
  2. Ris:

    1. Skyll risen i flere omganger og sett ovnen på 175 grader.
    2. Sauter løken i margarin i 5 minutter, tilsett cajunkrydder, timian, laurbærblader, ris og bønner, fres ytterligere et par minutter og ha risen over i en ovnspanne.
    3. Kok opp vann, kokosmelk, umami og pepper, og hell væsken over risen. Bak i kombiovn ved 175 grader i 30-35 minutter, til kyllingen er ferdig.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny