Jerk-kylling med ris og bønner
Jerk er en smaksrik jamaicansk krydderblanding som blant annet inneholder krydderpepper og chili, og som passer bra til alle typer kjøtt og fisk. Her serverer vi Jerk-kylling sammen med ris og bønner kokt i kokosmelk, som er en meget vanlig måte å tilberede ”Rice and Peas” på i Karibia. Ris er en basisvare, bønner og mais har en selvsagt plass i mange retter, i likhet med søtpotet, kokosnøtt og banan.

Ingredienser
Jerk-kylling med ris og bønner
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Jerk-krydret kylling:
Kyllinglår
/kg
2.4 kg
0%
Jerk krydder
/g
25.0 g
0%
Ris:
gul løk, hakket
/g
200.0 g
0%
Cayennepepper
/g
6.0 g
0%
Timian, fersk
/g
2.0 g
0%
Laurbærblad
/stk
2.0 stk
0%
Knorr Umami (Allkrydder) 1kg
/g
40.0 g
0%

Ris, langkornet
/kg
0.8 kg
0%
Brune bønner
/kg
0.8 kg
0%
Kokosmelk
/l
0.8 l
0%
Vann
/l
0.8 l
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Jerk-krydret kylling:
-
Kyllinglår 2.4 kg
-
Jerk krydder 25.0 g
Ris:
-
gul løk, hakket 200.0 g
-
Cayennepepper 6.0 g
-
Timian, fersk 2.0 g
-
Laurbærblad 2.0 stk
-
Ris, langkornet 0.8 kg
-
Brune bønner 0.8 kg
-
Kokosmelk 0.8 l
-
Vann 0.8 l
Fremgangsmåte
-
Jerk-krydret kylling:
- Bland hønsebuljong med jerk-krydder, snitt kyllingen og gni den godt inn med blandingen. La den trekke i minst 1 time før videre tilberedning.
- Brun kyllingen i stekeovnen ved 225 grader i 5 minutter, senk varmen til 175 grader og stek videre til kyllingen er ferdig.
-
Ris:
- Skyll risen i flere omganger og sett ovnen på 175 grader.
- Sauter løken i margarin i 5 minutter, tilsett cajunkrydder, timian, laurbærblader, ris og bønner, fres ytterligere et par minutter og ha risen over i en ovnspanne.
- Kok opp vann, kokosmelk, umami og pepper, og hell væsken over risen. Bak i kombiovn ved 175 grader i 30-35 minutter, til kyllingen er ferdig.