Menu

Ingredienser

+

Eddiksjy

Gulrot & søtpotetpuré

Garnityr

  • Eple(r), syrlig 150.0 g
  • Fennikel 150.0 g
  • Linsespirer 50.0 g
  • Valnøtter 40.0 g
  • Dressing:
  • Olivenolje 2.0 ss
  • 2 Ss Maille Eplesidereeddik
  • Honning 16.0 g
  • Salt 2.0 g

Her er en sjysausbase som er enkel å lage og som passer til det meste. MAILLE rødvinseddik eldes på eikefat!

...

Fremgangsmåte

  1. Eddiksjy

    • Stek løk, hvitløk og krydder i litt olje. Tilsett rødvinseddik, kyllingfond og demi glace. Kok til omtrent 70% av væsken er igjen og smaken er konsentrert. Smak til med salt og ev. honning. Tilsett kaldt smør før servering.
  2. Gulrot & søtpotetpuré

    • Dekk bunnen av en kjele med vann og tilsett smør, gulrøtter og søtpoteter. Småkok myke under lokk. Bland i salt, eddik og maisstivelse til en glatt puré. Juster smaken med salt og pepper.
  3. Garnityr

    • Høvle fennikel fra topp til bunn tynt på en mandolin. Oppbevares i isvann slik at den blir sprø i minst 30 minutter. Pisk sammen ingrediensene til dressingen. Høvle eple på mandolin og slyng fennikelen tørr. Vend alle ingrediensene sammen.
  4. Ved servering

    Stek kyllingbrystet og server sammen med gulrotpuré, fennikel, eple og eddiksky.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny