Eddiksjysaus til stekt kyllingbryst med eple, fennikel & gulrotpuré
Her er en sjysausbase som er enkel å lage og som passer til det meste. MAILLE rødvinseddik eldes på eikefat!

Ingredienser
Eddiksjysaus til stekt kyllingbryst med eple, fennikel & gulrotpuré
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Eddiksjy
Rødløk, hakket
/g
100.0 g
0%
Hvitløk, hakket
/g
10.0 g
0%
RØDVINSEDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/ml
50.0 ml
0%

Knorr Professional Fond Demi Glace 1l
/ml
500.0 ml
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Knorr Professional Fond Kylling 1L
/ml
500.0 ml
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Timian, fersk
/g
5.0 g
0%
Salt
/g
1.0 g
0%
Smør, kaldt
/g
20.0 g
0%
Gulrot & søtpotetpuré
Gulrot, skrelt og skivet
/g
250.0 g
0%
Søtpotet, skrelt og skivet
/g
250.0 g
0%
Smør
/g
80.0 g
0%
MAIZENA Maisstivelse 2,5kg
/g
5.0 g
0%

Salt og pepper
/g
0.0 g
0%
Garnityr
Eple(r), syrlig
/g
150.0 g
0%
Fennikel
/g
150.0 g
0%
Linsespirer
/g
50.0 g
0%
Valnøtter
/g
40.0 g
0%
Dressing:
/
0.0
0%
Olivenolje
/ss
2.0 ss
0%
2 Ss Maille Eplesidereeddik
/
0.0
0%
Honning
/g
16.0 g
0%
Salt
/g
2.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Eddiksjy
-
Rødløk, hakket 100.0 g
-
Hvitløk, hakket 10.0 g
-
Timian, fersk 5.0 g
-
Salt 1.0 g
-
Smør, kaldt 20.0 g
Gulrot & søtpotetpuré
-
Gulrot, skrelt og skivet 250.0 g
-
Søtpotet, skrelt og skivet 250.0 g
-
Smør 80.0 g
-
Salt og pepper
Garnityr
-
Eple(r), syrlig 150.0 g
-
Fennikel 150.0 g
-
Linsespirer 50.0 g
-
Valnøtter 40.0 g
-
Dressing:
-
Olivenolje 2.0 ss
-
2 Ss Maille Eplesidereeddik
-
Honning 16.0 g
-
Salt 2.0 g
Fremgangsmåte
-
Eddiksjy
- Stek løk, hvitløk og krydder i litt olje. Tilsett rødvinseddik, kyllingfond og demi glace. Kok til omtrent 70% av væsken er igjen og smaken er konsentrert. Smak til med salt og ev. honning. Tilsett kaldt smør før servering.
-
Gulrot & søtpotetpuré
- Dekk bunnen av en kjele med vann og tilsett smør, gulrøtter og søtpoteter. Småkok myke under lokk. Bland i salt, eddik og maisstivelse til en glatt puré. Juster smaken med salt og pepper.
-
Garnityr
- Høvle fennikel fra topp til bunn tynt på en mandolin. Oppbevares i isvann slik at den blir sprø i minst 30 minutter. Pisk sammen ingrediensene til dressingen. Høvle eple på mandolin og slyng fennikelen tørr. Vend alle ingrediensene sammen.
-
Ved servering
Stek kyllingbrystet og server sammen med gulrotpuré, fennikel, eple og eddiksky.