+

Helstekt lammestek:

Gulrotkrem:

Fritert løk:

  • Perleløk 150 g
  • Frityrolje 5 dl

Saltristede hasselnøtter:

  • Hasselnøtter 100 g
  • Eggehvite 1 dl
  • Salt 5 g
  • Sukker 5 g

Fryst chorizosmør:

Einebærsjy:

Syltede gulrøtter:

  • Gulrot 4 stk
  • Eddik 0.1 dl
  • Sukker 40 g
  • Vann 0.1 dl
  • Olivenolje 0.1 dl
  1. Helstekt lammestek:

    1. Krydre kjøttet og brun det i en stekepanne. Stek så i ovnen på 120°C til 56-graders kjernetemperatur.
    2. Skjær i tynne skiver rett før servering.
  2. Gulrotkrem:

    1. Stek gulrøttene på 175°C i ovnen. Tilsett hvitløk, piske og buljong når de har fått en fin farge. Stek til de er myke.
    2. Blend alt til en jevn pure sammen med Sambal Oelek og smak til med champagneeddik og salt.
  3. Fritert løk:

    1. Kok løkene i saltet vann til de er myke. Avkjøles.
    2. Friter løkene på 180°C før servering. Saltes.
  4. Saltristede hasselnøtter:

    1. Bland nøtter med eggehvite, salt og sukker.
    2. Stek i ovnen på 175°C i 10 minutter.


  5. Fryst chorizosmør:

    1. Skjær chorizoen i mindre biter. Stek den hardt med timian og press ut all væske av pølsene.
    2. Pisk smøret luftig. Tilsett chorizofett, paprikapure, sitronskall, hvitløkspure og svart pepper.
    3. Smak til med salt. Bre smøret tynt på en plate og frys det ned.
    4. Brytes i biter ved servering.
  6. Einebærsjy:

    1. Kok opp demi glace og krydder. La stå i ca. 30 min.
    2. Siles før servering.
  7. Syltede gulrøtter:

    1. Del gulrøttene i tynne skiver med en mandolin. Legg de i en vakuumpose og eddik, sukker og vann. La stå over natten.
    2. Hell over litt olivenolje før servering.
  8. Til servering:

    Blomkarse
    Rød gjøksyre
    Purreløksaske
+